Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 septembrie 2019
  • :
  • :

Program prelungit la Cetatea Neamț

„Anunțăm publicul vizitator că în perioada 10 iunie – 30 septembrie a.c. programul de vizitare de la Muzeul Cetatea Neamț se modifică.

Astfel, intervalul orar 10.00 – 18.00 devine 09.00 – 20.00.

În ziua de luni (zi în care accesul vizitatorilor nu era permis) unitatea muzeală va fi deschisă publicului în același interval orar (09.00 – 20.00)

Vă așteptăm!”.

Complexul Muzeal Județean Neamț

foto: Luci Iancu

Potrivit documentelor de arhivă ce provin de la prof. Dumitru Constantinescu, muzeul Cetăţii Neamţ(ului) a fost înfiinţat încă din toamna anului 1940, colecţiile sale fiind îmbogăţite pe baza cercetărilor din anii 1942 şi 1943. Confruntările militare care au avut loc în vara anului 1944 au distrus însă această realizare, la care fostul asistent al prof. Ilie Minea de la Universitatea din Iaşi şi-a adus o contribuţie esenţială.

În 1956, D. Constantinescu este chemat la Târgu Neamţ, de la Palatul Culturii din Iaşi, în vederea organizării muzeului, care este reînfiinţat (doar în acte) la 11 februarie 1957, când ia naştere şi muzeul „Ştefan cel Mare” din localitate, cele două unităţi fiind aşa-zis inaugurate la jubileul sărbătorit la 14 aprilie. Datorită vicisitudinilor epocii, muzeul Cetăţii Neamţ îşi încheie în scurtă vreme existenţa, deşi interesul publicului ar fi fost pe măsura valorii exponatelor şi a cunoscutului monument istoric vizitat.Despre existenţa unui muzeu propriu-zis la Cetatea Neamţ nu se poate vorbi însă decât odată cu inaugurarea expoziţiei permanente din 4 iulie 2009, organizată în spaţiile ivite odată cu restaurarea din anii 2007-2008.

Taxă de vizitare muzeu

Expoziția permanentă:
– adulți – 24 lei
– preșcolari, elevi – 6 lei
– studenți, grup adulți – 12 lei Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *