FORUM CONSTITUTIONAL LA TG NEAMT

0

APD Club Targu Neamt, organizeaza, vineri 19 aprilie 2013, ora 16.30, in Sala de Consiliu a Primariei Targu Neamt, dezbaterea pe modifcarea constitutiei si regionalizare in cadrul Forumului Constitutional , dezbatere moderata de catre domnul Cristian Pirvulescu.

Parlamentul României a demarat procedurile de revizuire a Constituţiei României, proces ce se va desfăşura pe parcursul anului 2013 şi se va finaliza cu un referendum. Forumul Constituţional este cea mai importantă instanţă de dezbatere publică, învestită de Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României să deruleze acest proces. Acesta va aborda la nivel naţional temele constituţionale într‐un cadru de dezbatere care să unifice şi să pună în valoare sfera competenţei în materie (dreptul constituţional sau ştiinţele sociale) cu sfera opiniilor şi opţiunilor civice şi individuale.
Relevanţa şi utilitatea Forumului depind în mod deosebit de disponibilitatea de participare a experţilor la dezbaterile din cadrul său. Dezbaterile publice ale Forumului vor fi organizate pe trei axe: teritorială, tematică şi academică. Axa teritorială a Forumului Constituţional presupune organizarea de întâlniri la nivel local, județean și regional, urmărind organizarea a cel puțin unei dezbateri în fiecare județ din țară.
Dorim să identificăm împreună cu Dumneavoastră principalele argumente, alternative și soluții pentru revizuirea textului constituţional actual. Obiectivul principal al dezbaterii este formularea unor propuneri punctuale şi precis articulate de revizuire a Constituţiei României, prin trimitere directă la articolele existente sau prin elaborarea de noi articole. Propunerile de revizuire a Constituţiei formulate în cadrul dezbaterii vor fi incluse în Raportul sinteză al dezbaterilor și propunerilor înaintate în cadrul Forumului Constituțional, care va la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Vă rugăm să confirmați participarea Dumneavoastră la această dezbatere la adresa de e-mail [email protected].

Cu deosebită consideraţie,
Conf. Univ. Dr. Cristian R. Pîrvulescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate