[FOTO] Cătina lui Bicu de la Neamț a ajuns în SUA

0

Misiunile economice sunt evenimente organizate cu scopul dezvoltării relaţiilor comerciale oferind companiilor si nu numai oportunitati de prospectare a pietelor, de regula cu ocazia participarii in calitate de specialist la targuri, expozitii, conferinte, forumuri, congrese, alte evenimente economice.

Cătina lui Bicu din judetul Neamț a făcut parte din delegația oficială care a participat la cel mai mare târg de produse organice de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Natural Expo Products West 2023 a avut o participare de peste 85.000 de oameni și peste 4500 de expozanți din diverse domenii (agroalimentar, suplimente alimentare, cosmetice, medical etc).

Piata produselor Organice (Bio, cum sunt recunoscute la noi în Europa) este dezvoltată și continuă să se dezvolte într-un ritm amețitor. Toate cele cinci companii care au compus delegatia sunt în primul rând producători de materie primă certificată bio și procesează adăugând valoare adaugată pieței și produselor din România.

Noi am promovat suplimentele alimentare produse de noi cum ar fi pudra de cătină, pudra de aronia, uleiul de cătină, cremele pe bază de ulei de catină și încă patru produse care se află în acest moment în stadiul de certificare în România.

Am putut observa din discutiile purtate că Tinutul Zimbrului este un loc necunoscut în comparație cu Transilvania și Castelul Bran datorită povestilor cu Dracula, dar potentialul de dezvoltare este unul enorm pentru că poporul american caută locații unde natura se simte ca la ea acasă și au fost foarte entuziasmați de fotografiile prezentate, cu locul unde avem noi plantația de catină.

  Delegatia Agricolă Română a fost condusa de E.S. Cosmin Dumitrescu, Consul General al României în Los Angeles în cadrul unei vizite diplomatice cu Bobby Hines, Specialist Comercial International Senior pe sectorul de produse agro-alimentare si băuturi din cadrul biroului Departamentului de Comert al Guvernului SUA de la U.S. Commercial Service Los Angeles Downtown. Scopul întâlnirii a fost de cunoaștere a posibilităților de transfer de tehnologii de producție, procesare, sortare, ambalare si etichetare de produse agro-alimentare si băuturi din SUA în Rommânia pentru ca aceste produse să aibă acces ulterior pe piata SUA, în acord cu procedurile de inspectie tehnică, testare și certificare ale Departamentului de Agricultură al Guvernului SUA și ale Administrației pentru Alimente și Medicamente.

Preotul Mihai Carpeniseanu a primit Delegatia Agricolă din România la Sfânta Liturghie a Bisericii „Sfintii Arhangheli și Voievozi Mihail și Gavriil” din Torrance, unde am aflat cu bucurie că tocmai din Piatra Neamt a fost adusă catapeteasma bisericii.

Pentru Cătina lui Bicu, rezultatele misiunii economice au fost foarte bune. În primul rând, am luat contact cu piața, cu produsele disponibile, nișele de piață unde ne putem plasa produsele noastre si, cel mai important, pașii necesari pentru obtinerea acreditărilor si certificărilor pentru a putea exporta produse în Statele Unite ale Americii.

Cu domnul Bobby Hines, am purtat discutii cu privire la tehnologia de uscare a fructelor în vid sau despre tehnologia HPP care este o tehnică non-termică de conservare a alimentelor ucigând microorganismele care pot provoca boli sau pot strica alimentele. Folosește o presiune intensă pentru un anumit timp și are efecte minime asupra gustului, texturii, aspectului sau valorilor nutriționale .

Multumirile pentru munca și efortul depus în crearea oportunității ca România să aibă o misiune ecomică de succes în Los Angeles se adresează :

Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania

– Avraham Marian Cioceanu, Presedinte

– Elena Ilie, Secretar General

Ministerului Anteprenoriatului si Turismului

– Dl. Stelian SAMSON, Director,

Direcția Instrumente și Programe Promovare Export,

Ministerului Antreprenoriatului și Turismului,

Ambasada S.U.A

-Gabriel Mircea Popescu, Commercial Specialist | U.S. Embassy – Commercial Service Bucharest, Romania;

– Thomas Hanson , Ataşat Comercial, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate