FOTO/ Primăria Brusturi asfaltează drumul spre Mănăstirea din Groși. Finanțare și pentru alte străzi:

0
  • A intrat în modernizare calea de acces către Mănăstirea”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Groși, comuna Brusturi, județul Neamț. Până acum, drumul era pietruit.

Obiectivul numit „Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe strada Mănăstirii, Sat Groși, Comuna Brusturi, Județul Neamț” este realizat din fondurile Primăriei Brusturi. Primii metri de asfalt din cei 1,5 km au fost turnați zilele trecute, iar lucrările vor fi finalizate în maxim 12 luni.

Am ajuns acolo și-am văzut bucuria starețului Alexie și a colegului meu social-democrat, primarul Daniel Lozonschi, care realizează această investiție, și nu numai, spune președintele PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa.

Obiectivul principal al proiectului este realizarea unei căi de comunicaţie moderne care să satisfacă accesul la acest punct de atracție turistic, cultural și religios, strada fiind cale de acces principală către şi dinspre drumul comunal DC 1 cu care se intersectează, asigurând accesul către toate instituţiile de interes public şi privat din Comuna Brusturi  și implicit din Județul Neamț, precizează primarul Daniel Lozonschi.

Strada Mănăstirii nu este singurul drum care se modernizează în localitatea nemțeană în limită administrativă cu județul Suceava.

Primăria condusă de către social-democratul Daniel Lozonchi are în curs de derulare un amplu obiectiv de investiții numit ”Modernizare retea de străzi de interes local în comuna Brusturi, judetul Neamt”.

Cu finantare nerambursabilă prin Programului National de Investii ”Anghel Saligny”, precum si cofinanțare din bugetul local, vor fi modernizate străzile Creteni, Privighetorii și Fdt. Bisericii din satul Brusturi, străzile Eternitătii, Primăverii, Victoriei și Tineretului din satul Poiana și 1000 m din str. Principală din satul Groși, din cei 1500 m.

O altă investitie vizează străzile afectate de inundații- reabilitate și modernizate cu fonduri obținute de Primăra Brusturi prin CNI. Este vorba despre străzile Verde, Codrului, Poienii și Salcâmilor din satul Brusturi, str. Speranței din satul Poiana, strada Cornilești din satul Târzia și 500 m din strada Principală a satului Groși. Pentru primii 500 m din strada Principală- sat Groși, am accesat finanțare prin programul „Lucrări în primă urgență”, iar pentru următorii 1.000 m s-a primit finantare prin programul Anghel Saligny. Cele două tronsoane de pe acceași stradă sunt diferite și nu se suprapun, precizează primarul Daniel Lozonschi.

Apreciez preocuparea colegilor și partenerilor mei de a avea drumuri bune în județul nostru. Astfel de investiții nu pot fi decât benefice pentru locuitori, dar și pentru imaginea generală pe care o au cei care vizitează sau tranzitează meleagurilor noastre, așadar le urez mult succes în implementare!, transmite președintele PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa.

Primarul Daniel Lozonschi este încrezător în Guvernul Romaniei, că se vor respecta termenele și condițiile din contractele de finanțare semnate cu Comuna Brusturi și dorește o construire cât mai urgentă a tuturor străzilor din aceste proiecte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate