[FOTO/VIDEO] Casă devastată, un pârâu a făcut prăpăd: „Era să mă ia apa și pe mine, când încercam să salvez bunurile”

0

Peste 30 de locuințe și 60 de curți din comuna Pipirig, județul Neamț au fost inundate azi-noapte. Printre cei afectați se numără și Alin Bulaga din satul Dolhești, un tânăr care a văzut cum agoniseala lui- lucrurile din casa construită cu bani munciți în străinătate – s-au dus pe apa… sâmbetei.

Asta, după ce un pârâu, care se varsă în râul Ozana, și-a ieșit din matcă. S-a revărsat din cauza ploii abundente și, spune pipirigeanul, din cauza unor tuburi din beton amplasate de către un vecin pe albia pârâului.

„Cred că a fost rupere de nori. Pe la 2 jumătate noaptea, un pârâu care vine din pădure a inundat mai multe  gospodării. Pârâul trece mai întâi prin grădina vecinului, apoi ajunge la mine. El și-a făcut un podeț din tuburi din beton peste pârâu, și din cauza asta a ieșit din matcă și a ajuns la mine. Nu e prima dată”, a povestit Alin Bulaga pentru ZiarTarguNeamt.Ro.

Pur și simplu, s-a trezit înconjurat de ape, în toiul nopții.

„A inundat grădina, mi-a luat tot ce am avut pe terasă: o mașină de spălat nouă, abia ajunsese ieri, canapeaua, scaunele. Era să mă ia apa și pe mine, când încercam să salvez bunurile. Era de un metru și jumătate.

Mi-a distrus tot ce aveam în beci, iar din beci a intrat toată apa în casa pe care o renovasem anul trecut. Sufrageria- plină de apă cu nămol, pereții distruși. În bucătărie la fel, mobila nou-nouță, nefolosită (eu lucrez în străinătate)- toată e acum distrusă.

Prin curte nu mai spun, parcă aș fi pe șantier: lemne împrăștiate, materialele de construcție stricate, porți, garduri dărâmate”.

Tot ce își dorește nemțeanul este ca vecinul său să înțeleagă gravitatea problemei și să se găsească o soluție, el sau autoritățile competente, pentru a evita o nouă inundație a casei la următoarele ploi abundente.

„­Anul trecut, niște reprezentanți de la jandarmerie și poliție, pe care i-a chemat vecinul, au spus că e în curtea lui și nu au ce să îi facă. Nu este normal așa ceva. Nu vreau scandal, tot ce îmi doresc este să ia măsuri cu acel podeț, pentru că îmi distruge totul atunci când plouă. Înțeleg că are nevoie pentru a intra spre locuință, dar trebuie găsită o variantă. Să îl facă mai mare, din alte materiale, nu știu. Dacă nu se poate ajunge la un consens, îl voi da în judecată. Pagubele făcute sunt mari. Înainte să pună vecinul acele tuburi drept podeț,  apa nu venea în halul ăsta. Distrugea în grădină, dar măcar nu intra în casă”, a conchis Alin Bulaga.

La fața locului au ajuns în această dimineață și pompierii, care au promis că vor reveni cu o pompă de evacuare pentru a scoate apa din casă și din curte. Oamenii au apelat și primarul comunei, care le-a promis că va veni la fața locului să vadă pagubele și să găsească soluții. La ora scrierii acestui articol (11.15), încă nu ajunsese.

Iată câteva imagini de la fața locului:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate