[FOTO/ VIDEO] Ziua Națională a României, sărbătorită la Târgu-Neamț

0

Astăzi, 1 Decembrie, târgu-nemțenii au răspuns afirmativ invitației lansată de Casa Culturii și Primăria orașului și au sărbătorit împreună Ziua Națională a României.

După cuvântul de introducere rostit de către Ionela Rusu (Brănișteanu)- directoarea Casei Culturii- și intonarea imnului de stat, Diana Mercaș- consilier local- a transmis cetățenilor orașului mesajul primarului Daniel Harpa și al Consiliului Local:

Ziua de 1 decembrie este Ziua Națională a României și reprezintă una dintre cele mai importante evenimente din istoria patriei noastre. La Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918, după un război care istovise Europa, românii au înțeles că singura șansă, pentru a avea un cuvânt de spus lumii întregi, este unitatea. Acum, după mai mult de 100 de ani, trebuie să înțelegem că este din nou momentul să fim uniți. Că numai împreună, susținând aceleași valori, putem fi auziți.

Mă adresez cetățenilor nemțeni, acum în pragul sărbătorillor de iarnă, cu rugămintea de a nu uita ce înseamna ziua de 1 Decembrie. Să ne uităm în jurul nostru, la familie, prieteni, vecini, colegi sau pur și simplu oameni de pe stradă. Să încercăm să le vedem nevoile, să le oferim sau să le cerem ajutorul.

Prea mult au încercat unii să ne dezbine, prea mult am uitat de bunătatea românească, prea mult am lăsat ura și răul să intre în viața noastră! Acum e timpul să fim iar uniți, buni și împreună.

La multi ani dragi români, la mulți dragi nemțeni, la mulți ani dragă România!🇷🇴„.

Mai apoi, Ansamblul Folcloric „Ținutul Zimbrului” a susținut un moment artistic, cu melodii și dansuri populare.

La final, cei prezenți au fost invitați să fie parte din fotografia de grup, apoi s-au încălzit un un ceai fierbinte și câte o plăcintă.

1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită și respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a ţării. A fost ziua care ne-a adus nouă, românilor, demnitate şi îndeplinirea idealului national. De noi depinde să păstrăm şi să transmitem viitoarelor generaţii dragostea faţă de neam, sentiment şi crez al înaintaşilor noştri.

La mulţi ani, România!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate