Fundația „Sf. Teodora de la Sihla” derulează proiectul „Casa Strămoșească”

1

În perioada 12 iunie- 12 iulie, la poalele Cetății Neamț se derulează proiectul „Casa Strămoșească”, inițiat de Fundația Filantropică și Culturală „Sfânta Teodora de la Sihla” și Parohia „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț.

Proiectul beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Neamț și propune diverse activități dedicate copiilor si tinerilor din Târgu Neamț și împrejurimi, dar și din Republica Moldova. În cadrul proiectului, copiii participă la ateliere de pictură și artă tradițională, concursuri de literatură, muzică și pictură, expoziții, lansări de carte și șezători.

Un eveniment inedit pregătit pentru participanți, dar și pentru urbea de sub Cetate, este Festivalul Corurilor de copii și tineret „Izvor de dor”, ce va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 17.00, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț. Manifestarea va reuni Corul Angeli de la Biserica „Sfântul Haralambie” Târgu Neamț (dirijor Ana Dragu), Corul Liceului „Ion Creangă” din Pipirig (dirijor Nadia Mihaela Sânceap), Corul „Mugurași de Sânziene” de la Clubul Copiilor Târgu Neamț (dirijor Sânziana Oșlobanu) și Corul Liceului Oglinzi (dirijor Gabriela Ujică). Spectatorii vor fi delectați cu muzică religioasă, patriotică și prelucrări folclorice.  Vor susține un recital de muzică populară îndrăgitele interprete Ana Dragu, Petronela Frumușanu, Adina Olteanu, Sânziana Oșlobanu, Ionela Brănișteanu și Gabriela Ujică. De asemenea, îmbrăcați în frumosul port tradițional românesc, participanții la festival vor defila prin centrul orașului de sub Cetate, spre bucuria trecătorilor.

Tot în cadrul proiectului „Casa Strămoșească”, tinerii și copiii participanți vor merge în pelerinaj, „Pe urmele lui Ion Creangă”.

De asemenea, Fundația „Sfânta Teodora de la Sihla” Târgu Neamț este și organizator al unei tabere anuale internaționale, la care participă 20 de elevi olimpici din Republica Moldova.

Andreea T.

CLICK AICI PENTRU VIDEO SI DETALII DESPRE PROIECTUL DERULAT IN 2016

1 Comentariu
  1. Olguța Caia spune

    Mă bucur, dragă Andreea, că faci cunoscut Festivalul Corurilor de copii și tineret. Deja a început și Tabăra cu copiii olimpici de la Concursul Internațional „La Izvoarele Înțelepciunii”, promotori: Claudia Balaban, Claudia Partole și Dr. Prof. univ. Adrian Ghicov. Vreau să dau o veste minunată: Au rămas enoriași, veniți să ia acasă la dânșii câte doi copii, au plecat supărați numai cu câte unul…Slavă Domnului, câtă bucurie cerească… Părintele Teoctist Caia, așa, a făcut să participe mulți enoriași la aceste bucurii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate