Grigore Caraza, Gheorghe Vadana, Cornel Oţel şi invitaţii lor, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

 

grigore carazaBiblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită joi, 21 februarie 2013, de la ora 17.30 în Sala „Cupola”, la o nouă seară literar-artistică patronată de trei personalităţi culturale – Grigore Caraza, Gheorghe Vadana şi Cornel Oţel – care propun o fină broderie culturală, în care se vor întâlni din nou cartea, culoarea şi muzica.

Astfel, Grigore Caraza, recent aniversat la cei 84 de ani ai săi (n. 1 februarie 1929 la Poiana Teiului) ne propune o nouă ediţie (a V-a) a cărţii „Aiud însângerat”, apărută de curând la Editura Tipo Moldova din Iaşi, în Colecţia Opera Omnia. Publicistică şi eseu. Mărturiile tulburătoare din anii petrecuţi în închisorile comuniste se constituie într-o lecţie a demnităţii, pe care prezentul este dator să o asume, preluând de la Grigore Caraza şi de la cei asemeni lui moştenirea memoriei timpului.
Pledoaria pentru artă, ca veritabil concurent al istoriei, este susţinută prin plastica lui Gheorghe Vadana (de asemeni aniversat la începutul lunii februarie, la 82 de ani), ale cărei cascade de culori se constituie într-un omagiu adus, deopotrivă, şi luminii şi umbrei.

infobibliotec
Notele timpului şi cele ale culorilor vor fi aşezate într-un portativ descifrat sonor de conf. univ. dr. Cornel Oţel alături de invitaţii săi – un grup de studenţi, membri ai Ansamblului de muzică tradiţională „Icoane moldave”, pregătiţi de lector univ. dr. Delia Stoian Irimie de la Academia de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, Filiala Piatra-Neamţ.
La rândul lor, Grigore Caraza şi Gheorghe Vadana vor fi prezentaţi publicului şi de scriitorul Adrian Alui Gheorghe.
Gazda evenimentului, care „ameninţă” a fi şi de data aceasta unul memorabil, va fi, ca şi la precedentele ediţii, Constantin Bostan – directorul Bibliotecii Judeţene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate