Guvernul a declarat război fantomelor fiscale

0

Gabriel Biriș, secretar de stat la Ministerul Finanțelor a declarat că „Cine nu-și declară în 2016 veniturile va avea o surpriză”.venituri-zero-400x200

Secretarul se referă la  cele 3 milioane de „fantome” fiscale, adică români, persoane adulte care nu există din punct de vedere fiscal.
În 2016, persoanele fără venituri sau cu venituri exagerat de mici, cu anumite excepții, stabilite de lege, vor trebui să depună o declarație fiscală. Acestea vor plăti obligatoriu contribuții de asigurări sociale de sănătate  5,5% din salariul minim brut pe economie și vor fi analizate din punct de vedere fiscal pentru a se vedea de unde provin banii cu care se întrețin.

Aceste ”fantome fiscale”, care nu sunt din categoria persoane asistate social, sunt indivizi care au acumulat datorii la stat sau la creditori și nu își înregistrează nici un venit pentru a nu fi executați silit. Problema este că acești 3 milioane de indivizi la nivel național și aproximativ 50.000 la nivelul județului Neamț, de exemplu, beneficiază de servicii medicale, educație și toate celelalte beneficii oferite de comunitate fără să contribuie cu nici un leu. Deci, după ce sunt datori vânduți, mai stau și pe banii veniți din contribuțiile celor care muncesc.

Neoficial se vorbește de publicarea online a listelor cu ”fantome” fiscale din fiecare județ și solicitarea de informații din partea celor care-i cunosc și care ar putea să ”ajute” fiscul să înțeleagă cum trăiește un om care își declară venituri zero lei.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate