Hai la teatru! 6 zile de festival la Târgu Neamț

0

În perioada 21- 30 septembrie, la Târgu Neamț vor avea loc spectacole de teatru pentru toate vârstele. Pentru prima dată în istorie, Festivalul de Teatru Piatra Neamț își extinde spațiul de desfășurare și în orașul de sub Cetate.

Aflat la cea de-a XXX-a ediție, festivalul organizat de Teatrul Tineretului și sprijinit financiar de Consiliul Județean Neamț propune târgoveților și nemțenilor din comunele învecinate numeroase reprezentanții, ce vor avea loc pe scena Casei Culturii „Ion Creangă”.

„Tema acestei ediții este >Arhivele insecurității<, o formulă ironică, dar serioasă, care să facă trimitere la istoria Festivalului, dar și la prezentul lui, și care încearcă să exprime tocmai fragilitatea relației teatru – timp – realitate.  (…) Fiind o ediție aniversară și dat fiind faptul că ne dorim să ajungem la un public cât mai numeros și mai divers, pentru prima dată în istoria festivalului am extins spațiul de desfășurare și în orașul Târgu Neamț”, precizează organizatorii.

Festivalul propune iubitorilor de teatru spectacole de dramaturgie contemporană care chestionează teme ale societății de azi, teatru documentar, spectacole realizate de tineri creatori (semnate de regizori sub 30 de ani, inclusiv din Târgu Neamț), dialogul cu alte spații culturale europene, proiecte artistice cu componentă educațională (ateliere dedicate spectatorilor de toate vârstele, spectacole ale profesioniștilor în colaborare cu adolescenții), evenimente interdisciplinare (spectacol de dans, concerte, spectacol – lectură, proiecție de film documentar, performance), spectacole pentru public tânăr și foarte tânăr.

Secțiunea dedicată publicului din zona Târgu Neamț debutează vineri, 21 septembrie, la Casa Culturii, cu spectacolul Dragă Elena Sergheevna și se va încheia la Cetatea Neamț duminică, 30 septembrie, cu spectacolul- concert Amintiri după Ion Creangă, de Ada Milea.

Orașul Târgu Neamț va găzdui, pentru prima dată, una din secțiunile Festivalului de Teatru Piatra Neamț, ediția 30. Spectacole de teatru pentru toate vârstele și gusturile au fost selectate și vor fi jucate în cadrul Festivalului de Teatru, pe scena Casei Culturii din Târgu Neamț, în perioada 21-30 septembrie.

Veți avea ocazia să vă delectați cu arta spectacolului teatral, zile la rând, la prețuri accesibile sau chiar și gratuit, în funcție de reprezentație.

Mulțumiri Teatrului Tineretului Piatra Neamț, Consiliului Județean Neamț și tuturor partenerilor!”, precizează Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.

Mai multe detalii despre Festivalul de Teatru puteți obține pe site-ul Teatrului Tineretului Piatra Neamț.

Bilete pentru spectacolele de teatru se găsesc la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate