Harpa taie ajutorul social asistaților care n-au prestat muncă în folosul comunității

4

Joi, 12 octombrie, înarmați cu lopeți, pungi de gunoi și chef de muncă, zeci de beneficiari ai Legii 416/2001 au igienizat malul stâng al râului Ozana.

Apelul a fost făcut de Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Neamț și primărie și era valabil pentru toți asistanții social apți de muncă. Nu toți cei 106 beneficiari obligați să presteze muncă în folosul comunității au venit la chemare, iar acest lucru va avea consecințe.

Beneficiarii Legii 416 care nu și-au fãcut numãrul de ore necesar sã primeascã ajutorul minim pe economie primesc o veste proastă: Primarul Daniel Harpa e hotărât să le taie ajutorul social.

„La sfârșitul zilei, vom face o analiză clară: cine s-a prezentat și cât s-a muncit.

Mâine, în urma constatărilor făcute, tuturor celor care nu s-au prezentat astăzi la acțiunea de igienizare, pentru a ne ajuta să facem curățenie în orașul nostru, le tăiem ajutorul social. CLAR!

Din câte am înțeles, au fost în jur de 50-60 prezenți. Ceilalți, jos ajutorul social!

Continuăm cu șanțurile de la intrările în oraș, spațiile verzi, tot apelând la cei care beneficiază de ajutor social. Vom face tot posibilul să îi implicăm, indiferent de etnia lor. Lucrările pe spații verzi au costuri destul de mari, iar asistații social trebuie, conform legii, să presteze muncă în folosul comunității”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

În 2016, 29 de asistați social apți de muncă și-au pierdut beneficiile primite lunar de la stat, din aceeași cauză: lenea.

Au presupus, în mod eronat, că au doar drepturi, nu și obligații.

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. Danni spune

  Bravo !!!! Un primat responsabili,daca ar fi toti as a?

 2. Apostoae Vasilica spune

  Foarte bine face domnul primar.
  Dar spunetimi domnule cu bătrînii ce au o pensie minimă ce faceti?

 3. Cretu Marian spune

  Se apropie cumva alegerile..daca este adevarat ce face , este foarte bine ,dar totusi vad (prima página de ziar ,sau Facebook) cand or sa vina o suta sau doua de oameni la primaria si incep pe acolo sa tipe si sa sparga ,mai vedem noi ..vine iarna ,nu avem caldura ,nu avem ce da la copii de mancare ..nu este asa de usor …SA aveti mare succes

 4. Nelu Cocirta spune

  Bravo,domnule primar sunteti un primar responsabil Felicitari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate