“IDENTITATE ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”, la CNSM Târgu Neamț

0

În cadrul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” din Târgu Neamt se derulează proiectul educational “IDENTITATE ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”, ca o permanentizare a mai vechiului proiect MEMORIALUL DEMNITĂŢII ROMÂNEŞTI, iniţiat în anul 2011 de Anca Corduneanu, profesor de ştiinţe socio-umane.CNSM IDENTITATE SI SPIRITUALITATE ROMANEASCA

Din dorinţa de a conştientiza, în rândul tinerilor şi al adolescenţilor de astăzi, importanţa cunoaşterii istoriei recente a României, echipa de proiect a realizat în data de 19 ianuarie a.c., la Casa Culturii “Ion Creangă”, activitatea cu tema  “Mircea Vulcănescu şi Constantin Oprişan –  apărători ai libertăţii”.

Au fost evocate două personalităţi de referinţă ale culturii române postbelice:

  • Mircea Vulcănescu – prezentat de elevele Ana-Maria Bertalan şi Iustina-Oana Trofin, clasa a XII-a UC,
  • Constantin Oprişan – prezentat de elevele Ramona Buraga şi Diana-Elena Ailincăi, clasa a XII-a UC.

Elevul Daniel Glodeanu, din aceeaşi clasă, a contribuit la înfrumuseţarea întâlnirii cu fondul muzical: Schopin, Vasul primăverii şi Beethoven, Sonata lunii.

La activitate au fost prezenţi elevi ai colegiului nostru, alături de coordonatorul proiectului, profesor Anca Corduneanu, şi membrii echipei de proiect: Mihaela Olariu, Elena Ioniţă, Loredana Bompa, Anca-Livia Radu, Ana-Maria Airinei, şi mai ales de doamna director adjunct,  profesor Ana-Alina Ichim, din partea conducerii şcolii.

                                                             prof. Elena Ioniţă, consilier educativ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate