Imagini rare! Operaţiunea de montare a unui colar GPS pe un ZIMBRU

1

Imagini rare de la operațiunea de montare a unui colar GPS pe o femelă de zimbru la Parcul Natural Vânători Neamt au fost făcute publice de Regia Națională a Pădurilor- Romsilva.

Operațiunea a fost derulată cu succes, sub coordonarea lui Răzvan Deju de la Administrația Parcului- specialist în științele vieții.

Montarea colarului GPS va permite specialiștilor o monitorizare mai bună a turmelor de zimbri aflați în libertate.

Vă prezentăm un set de fotografii care prezintă pregătirea dozei de tranchilizare, tranchilizarea zimbrului, montarea colarului, administrarea antidotului și revenirea zimbrului din starea de sedare:

Parcul Natural Vânători- Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Denumită Ținutul Zimbrului, micro-regiunea suprapusă peste parc a fost recent inclusă în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră. Primele exemplare au fost eliberate în natură în urmă cu șase ani, în Parcul Natural Vânători Neamț.

În acest moment, numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Anual, în Ţinutul Zimbrului noi exemplare sunt eliberate în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare.
sursa:  facebook Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva

 

1 Comentariu
  1. albu Ion spune

    …. impreuna cu rangerii din cadrul Administratiei Parcului Natural Vanatori Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate