Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Serile de poezie de la Vînători- Neamț. Invitat special, maestrul Dorel Vișan

În perioada 16 – 17 octombrie, au loc „Serile de poezie de la Vînători- Neamț”, ediția a XI-a. Invitat special va fi  maestrul Dorel Vișan.

Manifestarea este organizată de primăria comunei, Biblioteca Comunală „Arhimandrit Chiriac Nicolau” din localitate și Asociația Culturală „Feed Back” Iași, în parteneriat cu Mănăstirea Neamț și Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”.

Tema acestei ediții este „Poezie și Confesiune”.

Evenimentul debutează marți, 16 octombrie, la ora 11.00, la Catedrala Înălțarea Domnului de la Mănăstirea Neamț. Acolo, va avea loc ceremonia de acordare a Premiului Serilor de Poezie de la Vînători- Neamț, ediția a XI-a, în prezența Adrianei Petrariu- primarul comunei, și cu binecuvântarea arhim. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.

Ceremonia va fi urmată de un spectacol prezentat de Grupul folcloric „Româncuțele”.

Tot marți, 16 octombrie, Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț va găzdui colocviul „Poezie și confesiune, poezie și religie”, cu participarea poeților invitați și a elevilor seminariști. Moderator al colocviului va fi poetul nemțean Daniel Corbu. În continuarea evenimentului, va avea loc lansarea cărții de psalmi „Sunt pradă-n voia vremii, Doamne”, semnată de Dorel Vișan.

Miercuri, 17 octombrie, bibliotecari, profesori și elevi vor intra în Biblioteca Comunală „Arhimandrit Chiriac Nicolau” din Vînători- Neamț, unde, de la ora 11.00, are loc dezbaterea „Literatură și lectură, azi”. Tot acolo, va fi lansat albumul aniversar „Cântecul Trecerii”, de Dorel Vișan.

Serile de Poezie de la Vînători- Neamț se vor încheia cu spectacolul „Omul și Taina lui”, realizat de maestrul Dorel Vișan. Spectacolul are loc la Centrul Social- Cultural „Mihail Sadoveanu” din localitate, începând cu ora 17.00.

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *