Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 22 ianuarie 2020
 • :
 • :

Incendiu în comuna Petricani. Intervenție extrem de dificilă a pompierilor

Arhiva

Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au fost solicitați în jurul orei 16.56 să intervină în localitatea Țolici din comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu la o locuință. La locul intervenției au fost trimise două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Primul care a ajuns la locul indicat a fost comandantul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care, după ce a evaluat situația, a mai solicitat încă două autospeciale de stingere și o ambulanță de la SAJ.

Proprietarul a anunțat incendiul mai târziu deoarece a încercat să stingă incendiul singur cu mijloace de primă intervenție.

3 adulți și un copil au suferit atac de panică. Aceștia au primit îngrijiri de la echipajele medicale. 2 persoane au fost transportate la spital.

Echipajele de pompieri au ajuns la locul intervenției la ora 17.15.

Deoarece în localitate nu există hidranți și nici altă sursă de apă, a fost necesară alimentarea cu apă a autospecialelor la o distanță de aproximativ 6 km. Incendiul a fost localizat și stins de către pompieri.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind ”jar sau scântei căzute din sistemele de încălzire”.

În urma incendiului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 450 mp, bunuri din 6 camere de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 mp (aparate electrice, obiecte de mobilier, articole vestimentare, documente, bani, centrala termică, scule utilizate în construcții, materiale pentru instalații electrice și sanitare). Au fost deteriorate pardoseala și planșeul din 3 camere.

Sursa: ISU Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
5 comentarii la “Incendiu în comuna Petricani. Intervenție extrem de dificilă a pompierilor

 1. Alina

  Sunteti niste mincinoși!Platiti din banii nostri ,spuneti ca a anunțat proprietarul tarziu???Dar cate persoane au sunat si anunțat mai știți ?v ati dus dupa o ora.Vedeti ca este un filmuleț pe internet de la fata locului..era sa va omoare oameni..memernicilor

  Raspunde
 2. Alex

  Hai sa-i ridicam in grad!!! ca nu au avut hidranti aproape. Ce vina are saracu om ca cei de la ISU a trebuit sa parcurga 6 km pt alimentare cu apa. Este vreo solicitare din partea ISU sa fie hidranti in acea zona???
  Eu zic ca erau in cautare de paleti ca la COLECTIV!!

  Raspunde
  1. Larisa

   Sunteți niște inconștienți.. incapabili să judecați situațiile și tot ce știți este să acuzați, având în vedere că nu sunteți Dumnezeu și nu reușiți să știți absolut totul este absurd să începeți să acuzați, dar la asta ne pricepem noi cel mai bine. Ar fi inutil să intru în detalii și să vă aduc niște argumente împotriva modului vostru de gândire și reacție pentru că, la fel ca în cazul situației de față, nu sunteți capabili de analiză a tuturor situațiilor. Tot ce faceți este să găsiți un vinovat și niciodată, nimeni nu se va ridica la nivelul așteptărilor voastre. Întrebarea este: daca sunt atât de mulți cunoscători, mult mai rapizi decât alții, cu supersonice și puteri supranaturale, de ce nu sunteți voi în locul tuturor acestor pompieri care niciodată nu vin la timp și niciodată nu fac nimic?!

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *