INEDIT: Ținutul Zimbrului, în TOP 100 Destinații Sustenabile din lume!

1
Pentru prima dată, o destinație din România a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din lume. Este vorba despre Ținutul Zimbrului din județul Neamț. Devine astfel singura micro-regiune din România selectată și prezentă la masa „greilor” din turismul internațional.

Lansat sâmbătă, 27 septembrie, de Ziua Internațională a Turismului, topul a fost realizat de o echipă de experți internaționali în turismul sustenabil, în urma evaluării a numeroase solicitări primite din 57 de țări. Ținutul Zimbrului -microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani) a trecut evaluarea cu brio. S-au luat în calcul criterii precum protejarea naturii, peisaje și decor, conservarea moștenirii culturale, locuitori implicați în turism, promovarea produselor locale etc.

Top 100 Destinații Sustenabile include orașe, regiuni, țări care prețuiesc si celebrează autenticul local, biodiversitatea și natura, valorile lor culturale, comunitatea și antreprenorii locali, mediul natural, pentru generațiile viitoare de cetățeni și turiști. Alături de Ținutul Zimbrului, topul recent lansat include destinații deosebite, precum Katwijk (Olanda), Costa Rica, Yi Xian (Anhui, China), Geilo (Norvegia), Rezervația Selinda (Botswana), Los Angeles (SUA), Comrie (Scoția),Insula Chumbe (Zanzibar, Tanzania) etc.

Dacă în 2016 Ținutul Zimbrului a fost certificat drept destinație ecoturistică de către Autoritatea Națională pentru Turism, iată că anul 2017 ne aduce recunoaștere la nivel mondial. Includerea acestei zone minunate în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel internațional e o veste nemaipomenită. Suntem pe lista unde își dorește orice destinație turistică să ajungă, iar acest lucru se datorează tuturor celor care au muncit din greu să facă o diferență și au tratat cu seriozitate turismul sustenabil. Bineînțeles că încă sunt probleme de rezolvat, însă avem confirmarea că suntem pe calea cea bună!”, ne-a declarat Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.

Reprezentanți ai destinațiilor câștigătoare se află în această perioadă la Cascais, Portugalia, unde are loc Gala Global Green Destinations.

Acolo, se vor acorda și premiile Top 100 al Destinațiilor Sustenabile. Din partea Ținutului Zimbrului, participă Geanina Fedeleș- președintele Asociației „Ținutul Zimbrului” și Viorela Chiper- asistent manager în cadrul proiectului „Ținutul Zimbrului- destinație ecoturistică”.

Este o oportunitate unică pentru Ținutul Zimbrului. O oportunitate de a-și întări profilul în domeniul turismului verde și responsabil și de a deveni vizibil pentru turiștii străini interesați de destinațiile verzi.

De la singurele românce prezente la acest eveniment important așteptăm cu nerăbdare noi informații.

Felicitări!

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. […] să redevină un simbol al României. Este motivul pentru care Ținutul Zimbrului a intrat în TOP 100 Destinații Sustenabile din lume! De celelalte valori și simboluri ale Ținutului Zimbrilor se ocupă […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate