Infractor din Crăcăoani, prins în Marea Britanie

1

La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J.Neamt, sprijiniţi de cei din cadrul I.G.P.R., au preluat de la autorităţile judiciare din Marea Britanie doi nemţeni de 20, respectiv de 39 de ani, daţi în urmărire internaţională.

Unul dintre ei are 39 de ani şi este din Crăcăoani.

Bărbatul era urmărit international în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele său de Judecătoria Târgu Neamţ, fiind condamnat la un an şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, port de obiecte periculoase, violare de domiciliu şi distrugere.

În fapt, s-a reţinut că acesta, la data de 16.11.2015, stare de ebrietate s-a deplasat la locuinţa unei femei pe care ar fi ameninţat-o cu moartea şi incendierea locuinţei, apoi a spart un geam de la casa acesteia. La aceeaşi dată s-a deplasat la locuinţa unei alte femei, căreia i-a adresat ameninţări cu moartea. În seara aceleiaşi zile, la un bar din Bălţăteşti, bărbatul a scos un cuţit şi a lovit tejgheiua, după care ar fi ameninţat cu moartea o altă femeie. În dimineaţa de 25.11.2015, s-a deplasat iar la prima parte vătămate, unde a refuzat să părăsească curtea acesteia.

Bărbatul a fost predat pe aeroportul Otopeni de către poliţiştii nemţeni unei escorte aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fiind introdus în Penitenciarul Rahova, potrivit IPJ Neamţ.


Cel de-al doilea infractor, în vârstă de 20 de ani, din Borleşti, poseda mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile emis de Judecătoria Piatra-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie.

1 Comentariu
  1. Toma spune

    Cam blande pedepsele pt astfel de infractiuni, ar merita cel putin 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate