Ionel Arsene a reușit – Autostrada Tg Neamț – Iași – Ungheni, pusă de Guvern pe lista de finanțare

5

Autostradă care va pleca din Neamț. Un proiect la care a contribuit în mod evident Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. 

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat marţi, 22 mai, prima listă cu proiecte strategice, estimate la 15-20 miliarde de euro, care vor fi demarate pe noua legislaţie a parteneriatului public privat, în contextul în care guvernul vrea să vină cu un model nou de dezvoltare economică, axat pe investiţii.

Pe lista de proiecte se află și Autostrada Tg Neamț – Iași – Ungheni, care intra la finanțare prin parteneriat public-privat. Celelate două tronsoane de autostrăzi finanțate sunt Autostrada București-Craiova-Calafat-Drobeta Turnu Severin – Lugoj și Autostrada Ploiești – Râșnov.

Faptul că județul Neamț va beneficia de acest tronson de autostradă se datorează implicării directe a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, care, încă de la începutul mandatului a pus un accent deosebit pe reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ.

Autostrada Tg. Neamț – Iași – Ungheni va avea o lungime de 100 km plus pod peste Prut în regim de autostradă. Acest tronson este parte a Coridorului V, inclus în Masterplanul de Transport ce asigură legătura Moldovei cu Transilvania și Europa, conectarea la sectoare de autostradă aflate în implementare și asigură legătura cu Chișinău și Republica Moldova. Beneficiile realizării acestui tronson sunt date de dezvoltarea centrelor economice din Moldova prin conexiunea la rețeaua de autostrăzi a Europei, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri, eficientizarea traficului și creșterea siguranței călătorilor.

”Venim cu un model nou de dezvoltare economică, adaptat contextului economic. Ne propunem să susţinem investiţiile prin angrenarea de resurse şi stimularea mediului de afaceri fără a pune presiune asupra bugetului de stat. De aceea, am adoptat recent OUG care modifică legea parteneriatului public privat”, a spus vicepremierul Viorel Ştefan.


5 Comentarii
 1. victor laiu spune

  o sa se faca cand ne vom vedea ceafa. o sa se faca la fel ca scoala din humulesti la care se lucreaza de 15 ani. se fura la greu din banul public , nu dom primar?

 2. Mihai spune

  Ce dracu’ sa faci cu un ciot de autostrada daca nu legi Moldova de vestul Europei ?Intr-o prima etapa, mult mai important era tronsonul Targu Neamt – Targu Mures asigurand in Moldova un cap de pod (la Targu Neamt), dupa care se puteau construi segmente catre nord, est si sud de Targu Neamt in parteneriat public-privat. Putina lume stie ca la UE exista fonduri pentru autostrada Iasi – Targu Mures, fonduri pe care Guvernul Romaniei nu a fost in stare sa le atraga. Cel putin asa a declarat recent comisarul european Corina Cretu !

 3. gaga spune

  in exercitiul bugetar 2014-2020 guvernul ruman a ,,reusit” sa atraga 2mld. . de euro pt.investitii si 3mld.pt agricultura,din cca 39,9mld euro.dragilor,nu mai visati cai verzi pe pereti ,aceasta autostrada nu se va face,din cauza lui Soros,a multinationalelor si a lui Kovesi si DNA..

 4. Florin spune

  Daa autostrada cand vor fi copii mei mari …

 5. Mihai spune

  Trebuie dat jos cat mai urgent domnul Dady. Altfel ne trezim cu autostrada pe la dracu’ in praznic, adica pe la Alexandria ! Ati auzit ? Pe la ALEXANDRIA ot Teleorman !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate