ÎPS Teofan, la hramul Mănăstirii Secu

0

Zile de mare sărbătoare în ținutul binecuvântat al Neamțului, cu prilejul hramului Mănăstirii Secu.

Miercuri, 29 august, numeroși credincioși din zonă dar și din alte județe ale țării și-au îndreptat pașii spre această străveche mănăstire, pentru a se ruga şi a primi binecuvântare duhovnicească.

În ziua cinstirii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Secu a fost oficiată de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Mitropolitul Alexie de Balta şi Ananiev, stareți ai mănăstirilor dinEparhia Iașilor, preoți și diaconi.

Așa cum se obișnuiește de ani buni, slujba s-a ținut în curtea așezământului monahal, pe un podium special amenajat și împodobit cu flori multicolore, având în față icoanele sfinților care ocrotesc mănăstirea. În acest fel, toți credincioși prezenţi au putut să se unească în rugăciune, să asculte cuvintele de învăţătură și să primească binecuvântare.

În predica rostită de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, ÎPS Teofan a vorbit despre lucrările minunate ale Sfântului Proroc: viața ascetică, rolul său de mustrător al fărădelegii, și misiunea de propovăduitor al pocăinței, relatează basilica.ro:

Pe Sfântul Ioan Botezătorul îl putem privi ca pe un strălucit diamant, cu mai multe fațete, care de care mai strălucitoare, mai adânci, mai dătătoare de sens și de lumină. El este mărturisitorul credinței în Hristos Domnul.

Astăzi, 30 august, Mănăstirea Secu își serbează cel de-al doilea hram, prin cinstirea Sfântului Varlaam, mitropolitul Moldovei și a Sfântului Cuvios Ioan de la Râșca și Secu, episcopul Romanului.

Pelerinii veniți la Mănăstirea Secu au prilejul de a se închina la moaștele Sfântului Varlaam, așezate în baldachinul din incinta mănăstirii, dar și la mormântul Sfântului Cuvios Ioan de la Râșca și Secu aflat în absida din dreapta mănăstirii.


sursa foto/ video: doxologia.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate