ÎPS Teofan va oficia Sf. Liturghie la Cetatea Neamț

0

În cursul zilei de miercuri, 3 august, în jur de 60 de tineri creștin ortodocși au ajuns la Târgu Neamț, pe urmele Sfinților Nemțeni. Pelerinajul lor a început duminică, 31 iulie, din Iași, iar de apreciat este faptul că au parcurs peste 110 km (distanța dintre cele două orașe) mergând pe jos.

pelerinaj pedestru iasi targu neamtTinerii au mers zilnic, pe jos, aproximativ 30 de km. În fiecare dimineaţă aceştia au participat la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara au fost cazaţi în parohiile întâlnite în drum.

Împreună și pentru dânșii, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va oficia slujba Sfintei Liturghii mâine, 4 august, în Paraclisul Sfântul Nicolae situat în interiorul Cetății Neamț, de la ora 8.30.

După slujba din fortificația medievală, tinerii credincioși veniți din Iași își vor continua pelerinajul pedestru spre Biserica Seminarulului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, unde vor participa la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, pe 4 şi 5 august. Vineri, după Sfânta Liturghie a hramului bisericii, vor porni cu autocarul spre Schitul Stănile, urmând apoi să urce pe Muntele Ceahlău pentru a participa la slujbele oficiate cu ocazia praznicul Schimbării la Față a Domnului, pe 5 și 6 august.

Pelerinajul pedestru se află la a II-a ediție și este organizat de Sectorul de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate