Iulie – luna națională a informării despre efectele consumului de alcool

0

Luna iulie este desemnată drept „luna națională a informării despre efectele consumului de alcool”. În acest sens, populaţia ar trebui să fie informată cu privire la câteva aspecte de bază privind consecinţele consumului excesiv de alcool, mai ales în anotimpul de vară şi în perioadele de caniculă, precum şi în legătură cu prevenirea alcoolismului.

Consumul moderat nu înseamnă consum zilnic şi reprezintă 50 ml de tărie, sau 120 ml de vin, sau 350 ml de bere!

Abuzul consumului de alcool duce la distrugerea căsniciei, neglijarea educației copiilor, exemplu negativ pentru copii, riscul de a provoca scandaluri, rănirea altora, distrugerea relaţiilor cu prietenii, probleme cu poliţia, boli psihice, sinucidere, boli ireversibile ale diferitelor organe, concediere, șomaj, datorii, riscul de accidente de muncă

Se recomandă evitarea consumului de alcool, mai ales de către persoane aflate în următoarele situaţii:

  • femei însărcinate sau care intenţionează să aibă o sarcină;
  • copii şi adolescenţi care nu au împlinit 18 ani;
  • diagnostic de hipertensiune arterială;
  • au rude apropiate care au dependenţă de alcool;
  • accident vascular cerebral;
  • boli psihice, boli digestive, cancer;
  • lucrează cu utilaje care implică risc crescut de accidente;
  • înainte de a conduce un vehicul.

Conform „Global Status Report on Alcohol and Health 2011” alcoolul este cauza principala a aproximativ 4% din totalul deceselor la nivel mondial.

Consumul casnic de alcool este asociat cu riscuri importante asupra stării de sănătate datorită impurităților cu potenţial nociv și a contaminării necunoscute a băuturilor.

Mai multe informaţii puteţi obţine de pe site-ul instituţiei accesând link-ul următor: luna-nationala-a-informarii-despre-efectele-consumului-de-alcool.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate