Târgu Neamţ: Străjerul Ştefan Margine şi două domniţe, cea mai mare notă la Bacalaureat

0

Ştefan Margine, străjer al Cetăţii Neamţu’ şi absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” a obţinut cea mai bună notă la Bacalaureat, dintre toţi candidaţii din zona Târgu Neamţ.

De asemenea, media 9,81 îl clasează pe Ştefan în Top 10 cele mai mari note obţinute la nivel judeţean, la examenul de maturitate, sesiunea iunie-iulie a.c, din cei 3499 de candidaţi. La egalitate, tot cu 9,81, se situează Maria Georgiana Pîslariu şi Vasilica- Ştefania Urzică, ambele absolvente ale aceleiaşi instuţii de învăţământ.

Ştefan Margine a urmat profilul Real, specializarea Matematică- Informatică. La probele scrise ale examenului de Bacalaureat a obţinut notele: 9,45 la limba şi literatura română, 10 la matematică şi 10 la Chimie Organică.

Notele mari nu pot fi considerate doar o întâmplare fericită, ci mai degrabă rezultatul bine-meritat după cei patru ani de liceu în care s-a făcut remarcat prin inteligenţă şi prin voinţa de a-şi îmbogăţi cunoştinţele generale. Menţionăm că Ştefan Margine este unul dintre şefii de promoţie de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ, absolvind cursurile liceale cu media generală 10.

Ştefan este un exemplu care ar trebui urmat de orice elev.

A reuşit să îmbine armonios studiul cu activităţile extraşcolare şi s-a implicat în diverse activităţi şi proiecte. Noi ni-l amintim în postura de străjer al Cetăţii Neamţu’, un proiect ambiţios coordonat de hatmanul pr. Gheorghe Filip, care stârneşte sentimente de mândrie locală oricărui târgunemţean.

Străjerul Ştefan lasă însă armele jos. După ce a trecut cu brio de acest mic obstacol-Bacalaureatul, Ştefan Margine pleacă pe urmele unui vis nobil: acela de a salva vieţi în postura de medic!

„Vreau să urmez Medicina, pentru că, după cum spunea un mare filosof, este cea mai nobilă dintre arte. Mi-ar plăcea să devin medic chirurg, dar am şase ani să mă decid.

În opinia mea, cei patru ani de liceu au fost frumoşi, cu numeroase oportunităţi. Pentru a ajunge aici, e nevoie doar de voinţă. Le recomand elevilor să considere această perioadă una de dezvoltare personală şi să îmbine învăţatul cu activităţile extracurriculare”, ne spunea Ştefan nu demult.

Felicitări pentru rezultatele obţinute şi mult succes în continuare!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate