Lista definitivă cu candidații la alegerile locale. Cinci se vor primar, 100- consilieri locali

3

Biroul Circumscripției Electorale nr. 5 Târgu Neamț a publicat lista definitivă a candidaților care aspiră la funcția de primar. Pentru râvnitul fotoliu de edil  al orașului Târgu Neamț se vor bate cinci candidați. După profesie, lista cuprinde un jurist, un inginer silvic, un economist, un inginer diplomat și un energetician. Dintre competitori, patru candidează din partea formațiunilor politice din care fac parte, iar unul este independent.alegeri tg neamt

În ciuda contestațiilor făcute de anumiți cetățeni, candidatura actualului edil Vasilică Harpa, din partea alianței electorale PSD + UNPR a rămas în vigoare. De profesie jurist, Harpa a renunțat în 2012 la cariera sa în Poliție pentru a intra în politică, în 2012 fiind ales pentru prima dată primar al orașului Târgu Neamț, după 12 ani în care funcția a aparținut lui Decebal Arnăutu.

Principalul său oponent va fi cel cu care făcea echipă la alegerile de acum patru ani. Candidatura lui Traian Humulescu– actualul viceprimar a rămas definitivă. Cunoscut în primul rând pentru activitatea desfășurată ca șef al Ocolului Silvic Târgu Neamț timp de câteva decenii, Humulescu a devenit viceprimar în 2012, iar acum candidează pentru funcția de primar din partea PNL.

Un alt nume care va încerca să câștige încrederea cetățenilor este Viorel Bălțătescu. Fost consilier local, de profesie economist, Bălțătescu candidează din partea ALDE pentru funcția de primar al orașului Târgu Neamț.

Și candidatura lui Adrian Mironeasa din partea PMP a rămas definitivă. De profesie energetician, Mironeasca este în prezent director al Centrului de Întreținere Urbană- societate aflată în subordinea Primăriei.

În lupta pentru fotoliul de primar se regăsește și pensionarul Stelian Irimia. De profesie inginer diplomat, Irimia candidează ca independent.

De altfel, 100 de candidați își doresc un mandat de consilier local. Pentru un loc în cele 19 scaune ale legislativului târgnemțean  au fost aruncați în cursa alegerilor de pe 5 iunie câte 24 de candidați din partea fiecărei formațiuni politice (PSD+UNPR, PNL, ALDE, PMP) și patru candidați independenți:  Luca Viginia (pensionară, de profesie controlor calitate), Stelian Irimia (pensioner, de profesie inginer diplomat),Vasile Timișescu (fost consilier local penelist și apoi independent, de profesie economist) și Luca Dorica (fost consilier local din partea PNL, de profesie inginer).

Printre candidații din formațiunile politice se regăsesc atât nume cunoscute, care au fost consilieri locali și până acum, cât și nume noi, pe care partidele mizează la alegerile din 5 iunie.

Oficial, campania electorală începe vineri, 6 mai. Pe 7 mai are loc tragerea la sorți pentru stabilirea numărului de ordine a candidaților de pe buletinele de vot.

Andreea Trăsnea

dolinex
3 Comentarii
 1. AR spune

  Eu stiu ca doar doi au pregatire normala.De unde atatia JURISTI ,ECONOMISTI.,.???MA FACETI SA RAD! Adica au diplome ca au terminat scoli de drept sau de economie particulare..asta e altceva!!STITI CE MESERII AU ACESTI DOMNI CARE SE VOR PRIMARI INAFARA DE HUMULKESCU SI IRIMIA??VAD CA TOATA MUSCA SE CREDE ALBINA,IAR ALBINA SE VREA APOI REGINA stupului!

 2. alexa_nt spune

  singurul candidati care merita sa fie ales primar este domnul inginer Irimia Stelian,UN BUN PROFESIONIST SI GOSPODAR ce afacut studile superioare in perioada cand se facea carte si nu acum cand diplomele se vand la taraba si toti oportunistii au o multime de cursuri de 3 zile in diferite tari si le prezinta ca mari realizari in pregatirea lor profesionala,RUSINE!!!!.
  Doresc mult succes Domnului Stelia Irimia.
  Un pensionar implicat in dezvoltarea orasului Tg.Neamt

  1. Ionut spune

   Ha, ha, ha … ce m-am distrat!

   Bravo @Alexa_nt, esti bun! Si convingator!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate