Lucrari de exterior la Biserica Sfantul Ilie – Tirgu Neamt

0

Biserica „Sf. Ilie” este construita in stil moldovenesc. In 1942 avea lumina electrica avand catapeteasma poleita cu aur, iar icoanele mari din randul de jos sunt imbracate toate in argint. Clopotele sunt cele mai mari din oras. Instalatia electrica s-a realizat in timpul preotului Gh. Maxim – fost protoereu. Inainte de al doilea razboi mondial, Biserica parohiala „Sf. Ilie”, datorita ctitorilor fondatori, era considerata cea mai bogata in proprietati si astfel in anul 1942, parohia „Sf. Ilie” mai avea ca filiale bisericile „Sf. Gheorghe si „Sf. Haralambie”.
Din aceasta primavara, Consiliul Parohial cat si cu bunavointa preotului VasileIonesii, paroh al bisericii “Sfantul Ilie” din orasul Tirgu Neamt au hotarat inceperea lucrarilor de refacere a acoperisului sfantului locas dar si a zugravelii exterioare.
Inceperea acestor lucrari a fost precedata de rugaciunea de binecuvantare iar toate aceste lucrari de infrumusetare a acestui sfant locas vor dura pana la inceputul iernii acestui an.

Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate