Maica Emanuela de la Mănăstirea Văratec, sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani

1

Vineri, 19 noiembrie 2021, scimonahia Emanuela Rusu a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Este una dintre cele 350 de călugărițe, rasofore și surori de la Mănăstirea Văratec, județul Neamț.

E prima dată în ultimii 50 de ani când are loc un astfel de eveniment în obștea acestui așezământ.

Cu acest prilej, maica stareță Iosefina Giosanu împreună cu preotul duhovnic și un grup de maici, au venit la la chilia maicii să facă o rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu și să o felicite pentru frumoasa vârstă pe care o a împlinit-o.

De față a fost și o delegație din partea lui Neculai Nastasă, primarul comunei Agapia, care i-a înmânat o diplomă de onoare și un buchet de flori.

Maica Emanuela este originară din judetul Iași, din comuna Șipote, cu numele de Emilia de la botez. A intrat de tânără în mănăstire, la vârsta de 20 de ani, dar datorită împrejurărilor decretului 410 din 1959, este scoasă din mănăstire și apoi revine în anul 1993. La întoarcerea în mănăstire era nelipsită de la slujbele Bisericii, se ruga, postea și povățuia pe cine întâlnea în cale.
În singuratatea ei, la chilie a avut meritul de a primi schima cea mare și singura îndeletnicire era rugăciunea și canonul.


Este o mare bucurie pentru mănăstirea noastră, pentru faptul că un astfel de eveniment nu a mai avut loc în mănăstirea noastră în ultimii 50 de ani.

Maica Emanuela se bucură că a ajuns la această venerabila vârstă și dorește ca toți cei care o cunoaștem și am felicitat-o astăzi (19 noiembrie- n.r.) de ziua de naștere, să ne fie numărați pașii de catre Hristos, Mântuitorul nostru pe drumul cel bun catre Împărăția cea veșnică.”, se precizează pe pagina de facebook a Centrului Cultural Spiritual Văratic.

sursa/foto: Centrul Cultural Spiritual Văratic

1 Comentariu
  1. Maria spune

    Ați uitat de maica Cleopatra Drăgănescu. A scris și în ziarul Lumina. A fost cea mai varstnica maica de la Varatic. O adevărată maica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate