Premieră națională la Schitul Vovidenia-Neamț, în ajunul hramului

0

Ca în fiecare an, Schitul Vovidenia- Neamț, veche vatră de sihăstrie românească, se pregătește să își serbeze hramul, pe 21 noiembrie. 

În acest an, bucuria evenimentului este întregită de o premieră națională. Sâmbătă seara, după slujba Privegherii, după slujba vecerniei, se va lansa noul album al corului Vovideniei, înregistrat recent în biserica schitului, intitulat
„Bucură-te, Împărăteasă Maică”. „Noul cd cuprinde patru axioane compuse de Ciprian Porumbescu, înregistrate în premieră națională, alături de alte cântări și versuri din lirica românească, închinate Maicii Domnului„, precizează reprezentanții Schitului Vovidenia, pe pagina de facebook.

Așadar, renumitul compozitor Ciprian Porumbescu va putea fi ascultat, în premieră, de credincioșii veniți în Poiana Liniștii.

În ziua hramului, duminică dimineața, se vor săvârși slujba Acatistului și Ceasurile, după care va fi oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți şi diaconi.

Hramul Vovideniei se va încheia cu săvârșirea unui parastas pentru ctitorii așezării monastice și pentru toți egumenii adormiți în Domnul.

„Bucură-te, Împărăteasă Maică” nu este primul album înregistrat la Schitul Vovidenia- Neamț. În august 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, a avut loc înregistrarea unui CD conţinând cântările Dumnezeieştii Liturghii, cu participarea îndrăgitei artiste Paula Seling. Proiectul a fost iniţiat de egumenul schitului, arhim. Mihail Daniliuc. 

Patru ani mai târziu, în noiembrie 2018, tot în Poiana Liniștii a fost înregistrat un album de colinde interpretate de Paula Seling împreună cu corul Vovideniei în biserica schitului.

sursa foto: facebook Schitul Vovidenia-Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate