Majoritatea târgnemțenilor NU SUNT DE ACORD cu transformarea Spitalului Orășenesc în spital suport COVID-19

1

Peste 5100 de voturi ÎMPOTRIVA transformării Spitalului Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu-Neamț în spital suport COVID-19 și 560 de voturi PENTRU. Acesta este rezultatul sondajului online realizat timp de o săptămână pe pagina de facebook a ZiarTarguNeamt.RO. 

Sondajul a adunat și sute de comentarii în care târgnemțenii își exprimă opinia referitor la acest subiect. Majoritatea spun un NU categoric, dar sunt și unii care consideră înțeleaptă o astfel de decizie, fiindcă ar urma redeschiderea Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamt pentru a asigura cazuistica generală. 

 Alții insistă că o variantă mai bună pentru nemțenii depistați pozitiv cu COVID-19 ar fi Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani, o unitate mai retrasă, spre deosebire de spitalul situat în buricul Târgului. Pe partea cealaltă, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț spun că Bisericani nu poate fi identificat ca spital suport pentru Covid, pentru că nu are secție de A.T.I și nu îndeplinește condițiile stabilite pentru SARS-Cov-2.  

Sunteți de acord cu transformarea Spitalului Orășenesc Tg. Neamț în spital suport pentru COVID-19?

Gepostet von Ziar Targu Neamt am Dienstag, 23. Juni 2020

Mutarea pacienților confirmați pozitiv cu noul coronavirus la unitatea spitalicească din Târgu Neamț (spital de gradul IV)  a fost anunțată pe 23 iunie, de către reprezentanții DSP Neamț și prefectul George Lazăr.  Nu s-a trecut însă la fapte, deocamdată. Se așteaptă ca ministrul Sănătății să pună mâna pe pix și să semneze documentul oficial. Dacă data de 1 iulie a trecut fără modificări în statutul spitalului, cel mai probabil acest lucru se va schimba, cel puțin din pix, până pe 15 iulie. 

CITEȘTE ȘI:

1 Comentariu
  1. Dexonline spune

    Majoritatea târgnemțenilor NU Este DE ACORD cu transformarea Spitalului Orășenesc în spital suport COVID-19………….
    Cine nu este de acord?
    Majoritatea…….
    Admin: Acordul se face corect în funcţie de context. Dacă substantivul majoritatea este însoţit de un atribut exprimat printr-un substantiv la plural, se va spune, ca si in articolul nostru: Majoritatea targnemtenilor nu sunt de acord (cu verbul la plural). Dacă substantivul nu are un atribut, care să facă referire la elementele pe care le presupune colectivul, dar enunţul are sens, atunci acordul se poate face la singular : Majoritatea nu este de acord.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate