Manifestarea dedicată Iei Românești, marcată doar pentru ochii directoarei Casei Culturii

3

De Ziua Iei, directoarea Casei Culturii din Târgu Neamț a demonstrat încă o dată până unde se ridică culmea lipsei de respect față de presa locală și, implicit, față de oamenii din Neamț și nu numai, care urmăresc materialele video realizate de echipa ziartarguneamt.ro.

Vineri, 24 iunie, am decis să mergem la manifestarea organizată de Casa Culturii, renunțând la un alt eveniment care avea loc la aceeași oră (12.00). Când am ajuns, în sala mare încă se derula serbarea de sfârșit de an școlar a unei clase gimnaziale.

Dacian Aniței, cameramanul nostru și-a instalat camera de luat vederi, iar reportera a fost abordată de Margareta Mihăilescu, care i-a sugerat să ia câteva imagini cu expoziția de ii din foaier. După scurt timp, Stăpâna Casei a pus stop serbării pe un ton imperativ, criticând învățătoarea de față cu elevii și părinții că nu a anunțat-o că au și tort, așa că trebuie să părăsească imediat sala fiindcă urmează activitatea de Ziua Iei. Și-au strâns oamenii lucrurile și-au plecat să guste din tort în parc.

ccFiindcă trecuse de ora stabilită pentru începerea manifestării, iar în sală era doar angajatul care se ocupă de sunet și lumini, am ieșit să întreb cât mai durează. Și… surpriză: doamna directoare Mihăilescu deja începuse… în foaier, în timp ce fraierii din presă așteptau să înceapă activitatea în sala mare!  Citea de pe o foaie cât de valoroasă e ia românească, în prezența a maxim 15 persoane invitate (ing. Tincuța Ciubotaru, prof. Elena Ciorsac, Geta Brașoveanu și câteva fete îmbrăcate cu frumoasa noastră ie).   Recunosc, nu am fost atât de surprinsă, fiind unul dintre puținii oameni care au avut de-a face cu ambele fețe ale domniei sale. L-am anunțat pe colegul Dacian să-și strângă echipamentul video ca să plecăm, fiindcă se pare că Ziua Iei nu era pentru toată lumea, iar directoarea nu își dorește ca astfel de manifestări să fie savurate de sute, chiar mii de iubitori ai portului popular și nici nu își dorește promovare gratuită în Casa Ei, cum de altfel afirmase  și în trecut.

Ne cerem scuze față de invitații speciali, persoane care cu siguranță s-au pregătit să transmită târgnemțenilor informații valoroase cu acest prilej. Ziartarguneamt.ro își dorește să promoveze tot ce tine de orașul nostru, mai ales când e vorba de păstrarea tradițiilor strămoșești, însă cu sila nu se poate.

În locul filmării inexistente anul acesta, vă invităm să urmăriți în continuare materialul video realizat în 2014, când Ziua Iei a fost sărbătorită în Parcul Central de zeci de târgnemțeni, iar ziartarguneamt.ro  a fost prezent acolo, ca de fiecare dată când s-a putut:

3 Comentarii
  1. E prima data? spune

    Din pacate nu e prima iesire din decor a dnei director Margareta. Poate daca nu avem timp de venit acolo la program macar prin voi sa fi vazut…

  2. Lucian spune

    Păi sa iasă madam din decor. De tot, măcar.

  3. brustureanu spune

    se pare ca intre dvs si d-na margareta inca nu a-ti ingropat securea razboiului si nu a-ti fumat pipa pacii !!! mai aveti timp !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate