Măsuri pentru fluidizarea traficului în orașul Târgu Neamț

2

În ultimii ani, aproape toate străzile orașului Târgu Neamț au fost îmbrăcate în covor asfaltic, însă infrastructura rutieră abia face față numărului de autoturisme în continuă creștere.trafic-targu-neamt

Pentru a reduce disconfortul în trafic, administrația publică locală și-a propus ca pe toate drumurile din oraș participanții la trafic să nu mai întâlnească nici măcar o singură groapă sau denivelare, până la venirea sezonului rece.

„Am început inventarierea a tot ce înseamnă denivelări în carosabil. Vorbim aici despre o serie de intervenții ce vizează unele reparații, de la plombări acolo unde este nevoie, până la ridicarea grătarelor și capacelor de canalizare și scurgere a apei pluviale din zona carosabilă, pe care vrem să le aducem la nivelul asfaltului, ca să nu mai fie disconfort în trafic. Am început cu zona centrală a orașului, însă sunt luate în calcul toate drumurile care aparțin orașului”, informează primarul Daniel Harpa.

img_3802In perioada imediat următoare se vor rezolva și problemele întâmpinate de conducătorii auto care trec prin zona Școlii „Grigore Ghica Vodă” și Grădiniței cu Program Normal si Prelungit nr.2, unde, în anumite intervale orare (în special când părinții își aduc sau își iau copilul de la cursuri) traficul se derulează pe un singur sens de mers din cauza numeroaselor autoturisme care staționează și pe stânga, și pe dreapta părții carosabile: „S-a analizat oportunitatea construirii a trei anveole pentru fluidizarea traficului în zona Școlii nr.2, la Policlinică și în fața Grădiniței nr.2., așa cum am făcut și în fața spitalului. În zona respectivă, traficul este foarte aglomerat, dar sperăm că această soluție va remedia problema”, a spus edilul.

Practic, se decupează trotuarul pentru crearea unor noi locuri de stationare, astfel încât șoferii să numai fie nevoiți să efectueze depășiri riscante, iar traficul să se decongestioneze mult mai usor.img_3812

De asemenea, va fi mărit sensul giratoriu de la parcul „Ion Creangă”, prin îngustarea trotuarului în zona Policlinicii.

Administrația publică locală a găsit o soluție și pentru intersecția din centrul cartierului Humulești. Acum, traficul se realizează cu ajutorul semafoarelor. Pentru construcția unui sens giratoriu era nevoie ca Biserica Sfântul Nicolae să cedeze câțiva metri pătrați. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, „am găsit o altă soluție: îngustăm trotuarul în fața bisericii și vom face un sens giratoriu modern și la Humulești, după ce se termină proiectarea și obținem aviz de la Drumurile Naționale”, a precizat primarul Daniel Harpa.

Lucrările sunt efectuate de Centrul de Întreținere Urbană, societate aflată în subordinea Primăriei.

Măsurile luate ar urma să contribuie la fluidizarea traficului, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor și reducerea numărului de incidente rutiere apărute deseori din cauza denivelărilor sau a mașinilor stationate pe carosabil.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
 1. SI EU spune

  DOMNULE PRIMAR HARPA, AI FOST POLITIST LA CIRCULATIE SI TE RUGAM SA EI URMATOARELE MASURI:
  1. INSTALEAZA LA INTERSECTIA HUMULESTI SEMAFOARE INTELIGENTE CU VERDE INTERMITENT LA DREAPTA PE TOATE DIRECTIILE
  2. INTERZICE OPRIRE SI STATIONAREA SEGMENTULUI DE DRUM INTRE INTERSECTIE SI POD OZANA, NU AVEM NEVOIE DE MASINILE LUI ZAHARIA, IAR LUNEA CAND VINE TARANUL LA OBOR CU MASINA SA O LASE LA 1 KM DE OBOR, OK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. AR spune

   Eu propun sa se mute oborul pe islaz in zona bariera.LA CAT SPATIU NEFOLOSIT ESTE PE ISLAZ AR FI SUPER SA SE SCAPE DE AGLOMERATIA DIN ORAS DIN ZIUA DE LUNI.IDEEA ASTA ERA VEHICULATA SI PE VREMEA LUI ARNAUTU .TOCMAI PENTRU CA-I TREBUIA LUI SI AMICILOR LUI TERENU UNDE ESTE ACUM OBORUL.LA O ADICA AR FI ELEGANT SA SCAPAM DE IARMAROCUL INGHESUIT CHIAR LA INTRAREA IN ORAS.CE ZICETI.MERITA ANALIZATA IDEEA??Daca interesele unora sunt sa se pastreze oborul acolo unde este acum..atunci asa va fi si la anu .si peste doi ani..si tot asa in vecii vecilor!!!!TERENUL ASTFEL ELIBERAT S-AR PUTEA FOLOSI LA A FACE UN MAGAZIN GEN……DEDEMAN ,PRAKTIKER SAU CAREFFOUR DACA PERMIT NORMELE ACESTOR FIRME.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate