Maternitatea de la spital, de la măcelărie la abator?

0

În urma decesului unei mame ce a născut la maternitatea din Piatra-Neamț au apărut noi reguli interne. Pacientelor li se fac mai multe analize, medicii de gardă sunt răspunzători într-o mai mare măsură de ce se întâmplă și altele.

O parte dintre aceste reguli ori au fost prost înțelese de unii medici, ori unii medici încearcă să profite de ele, ori e vorba de orgolii prostești. Regula pe care vrem să o dezbatem acum este cea conform căreia femeile care nasc natural sunt în răspunderea medicului care este de gardă în acel moment, ceea ce ni se pare și normal dacă este să gândim logic. Ei bine, unii au interpretat această regulă ca fiind una ce interzice medicului curant să asiste la o naștere naturală a pacientei sale. FALS !
În baza acestei interpretări, unii medici și-au anunțat deja pacientele că dacă vor sa nască cu ei nu o pot face decât prin cezariană ca să le programeze atunci când sunt ei de gardă, căci dacă e alt medic de garda când le apucă pe ele născutul natural trebuie să nască cu respectivul.

Așadar, să curmăm suferința medicilor care ”nu au înțeles” noua regulă. 
Dacă o pacientă vrea să nască natural și se nimerește când e un alt medic de gardă, medicul curant poate veni să asiste la naștere, dar nu fără să anunțe medicul de gardă care este răspunzător de ce se întâmplă în secție. Dacă unii medici consideră că ar fi umilitor să se subordoneze unui coleg care este medic de gardă este fix problema lor, dar în niciun caz nu se poate spune că femeile care vor să nască natural cu medicul căruia i-au băgat 9 luni bani în buzunar nu o mai pot face.

Singura rezolvare la problemele de la maternitate, de fapt la infracțiunile care se petrec zilnic în maternitatea din Piatra-Neamț ar fi ca spitalul să scoată oficial, legal și civilizat o listă de prețuri pentru pretențiile pacientelor ce depășesc recomandarea medicului. Un preț pentru cezariană la cerere, unul pentru un anumit tip de anestezie la cerere, etc.
Doar oferind posibilitatea legală și oficială de a se face astfel de operațiuni medicale contracost, la cererea pacientului, va duce la eradicarea falsului și uzului de fals în actele medicale de la această secție. Fals și uz de fals, pentru că atunci când un medic vrea sau este presat de pacientă să facă o cezariana, chiar dacă nu este necesar, el trebuie să inventeze ceva de care suferă femeia și să treacă în fișa medicală ca să se justifice operația, iar asta se cheamă fals și uz de fals și e penal.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate