Ministrul Dănuț Andrușcă: „În relația cu R. Moldova facem politica faptelor. Sprijinul trebuie demonstrat, nu doar declarat”

0

Ministrul Dănuț Andrușcă a anunțat finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova: privatizarea Vestmoldtransgaz, prin preluarea companiei moldoveneși de către Transgaz și construirea gazoductului Ungheni-Chișinău.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu omologul său din Republica Moldova, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz  se va finaliza săptămâna viitoare, după semnarea procesului verbal de preluare.

În prezența omologului său de la Chișinău, Chiril Gaburici, ministrul Andrușcă a transmis, în premieră și că un grup important de reprezentanți ai marilor companii prezente pe piața românescă și cea a Uniunii Europene vor merge în R. Moldova la cea de-a XI-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie 2018.

Cei doi miniștri au stabilit prioritățile pentru perioada următoare, pentru consolidarea parteneriatului dintre România și R. Moldova din perspectivă economică.

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a salutat relația extrem de bună și dialogul eficient și constructiv cu omologul său și a reiterat sprijinul României pentru Republica Moldova.

În relația cu Republica Moldova facem politica faptelor, nu a vorbelor și cred că acesta este cel mai important aspect. Să ne ținem cuvântul dat, să ne respectăm promisiunile, să facem mult și să vorbim mai puțin.

Cooperarea în domeniul energetic, atât în ceea ce privește gazele naturale, cât și energia electrică, este excelentă, la fel cum sunt și relațiile economice și comerciale. Mereu este loc de mai bine, iar Ministrul Gaburici și cu mine avem ambiția să transformăm acest potențial în realitate. Republica Moldova este o destinație interesantă și plină de potențial pentru investitorii români și am încredere deplină că din această toamnă vom vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru țara vecină. Mă bucur că în anul Centenarului venim cu acțiuni concrete, precum acest Forum Economic din toamnă, pentru a consolida relația cu frații noștri de peste Prut.

Sprijinul trebuie demonstrat, nu doar declarat și sunt bucuros ca alături de întreg Guvernul României să pot fi alături de prietenii și partenerii noștri din Republica Moldova”, a declarat Dănuț Andrușcă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate