Pregătirile sunt în toi pentru Ziua comunei Agapia

3

Pregătirile sunt în toi pentru Ziua comunei Agapia din Ținutul Zimbrului.

Evenimentul mult-așteptat de întreaga comunitate va avea loc duminică, 9 septembrie, la înălțime, pe platoul de la Stâna Turistică- Agapia.

De Centenarul Marii Uniri, manifestarea cultural-artistică Un colt de rai- Agapia, leagăn de spiritualitate și cultură românească  va fi organizată de Primăria comunei și Consiliul Local, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

În jurul orei 13.00 va avea loc deschiderea oficială a Zilei comunei Agapia, la care vor fi prezente oficialități din administratia locală, județeană și centrală.

În zi de sărbătoare, vor fi premiate cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie- un model pentru tinerii din ziua de azi. Autoritățile locale îi vor va premia și pe  elevii care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură. De asemenea, vor fi sărbătoriți și premiați bătrânii comunei Agapia, români care s-au născut o dată cu Marea Unire sau înaintea ei (cu vârsta peste 100 de ani).

Pentru Ziua Comunei Agapia, organizatorii au gândit un program artistic menit să introducă în atmosfera de sărbătoare întreaga comunitate și să satisfacă gusturile și preferințele tuturor celor prezenți.

Pe parcursul zilei, buna dispoziția va fi purtată pe tonuri muzicale de artiști renumiți, precum Mioara Velicu, Roxana Nemeș, Hevito, Angela Rusu, Chihlimbar, Catharsis, Ionuț Galani & Band, Ansamblul Folcloric Floricică de la Munte Piatra- Neamț.

Pe parcursul manifestării participanții vor putea vizita Târgul meșteșugarilor din Agapia, Vînători și Humulești. Într-o atmosferă de invidiat, întregită de frumusețea naturală a zonei, toți cei veniți la sărbătoarea Agapiei se vor putea delecta cu bunătăți din cadrul festivalului culinar„Ceaunul fermecat”, cu participarea pensiunilor afiliate Asociației „Valea Ozanei”.

Manifestările se vor încheia cu un foc de artificii.

Așadar, pentru ziua de duminică, 9 septembrie nu aveți nevoie de alte planuri. Atât locuitorii de pe aceste meleaguri, cât și cei din alte localitățile nemțene sunt invitați să participe la Ziua comunei Agapia!

Andreea T.

3 Comentarii
 1. ieronim spune

  programul zilelor oras tg neamt? 2018? 2019? SFINTUL ASTEAPTA?

  1. George spune

   Se așteaptă construirea amfiteatrului. E prea josnic pentru dom’ primar să țină discursul pe maidan.😁. Glumeam, evident.
   Am mai spus cu altă ocazie că s-a luat o decizie foarte înteleapta că nu se mai organizează.
   Cu banii economisiți se pot face chestii foarte utile pentru cetățenii orașului. 4 mici și un pahar de bere la dozator cred că și le permite oricine fără a aștepta pleașcă de la primărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate