Ministrul Economiei a venit să vadă pagubele produse de inundații la Pipirig

0

Lovită de două valuri de inundații succesive, comuna nemțeană Pipirig se află într-o situație delicată, neavând fondurile necesare pentru a efectua lucrări de îndiguiri și amenajarea torenților. Mai mult de atât, cursul de apă ce străbate comuna și face probleme nu este în administrarea lor, ci a celor de la Apele Române.

Despre situația în care se află comuna, primarul Vasile Dorneanu a declarat:

Sâmbătă 28 iulie, la Pipirig au efectuat o vizită reprezentanți ai autorităților nemțene- Prefectura, Ape, Silvic, ISU, dar și Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Autoritățile au fost însoțite pe teren de conducerea primăriei Pipirig, iar vizita a fost una strict tehnică fără presă și declarații la fața locului.

Mai jos aveți comunicatul venit de la Prefectură:

„In cursul zilei de astăzi, 28.07 a.c. am efectuat, împreună cu ministrul economiei, domnul Danuț Andrușcă, o vizită în comunele Pipirig, Vânători, Farcașa și Borca pentru a vedea care au fost efectele inundațiilor din ultima săptămână și pentru a încerca să găsim soluții la noile probleme ivite. Din delegație au mai făcut parte reprezentanții ISU, Drumuri Naționale, SGA, Directia Silvică și AJPIS. S-a discutat și s-a verificat stadiul evaluărilor, ce au urmat inundațiilor, modul în care s-au realizat anchetele sociale, precum și eventuale soluții ce ar putea fi identificate pentru aducerea la stare normală a vieții din aceste comunități. Ministrul Dănuț Andrușcă va susține in Guvernul României hotărârile ce mai trebuie luate pentru a se debloca unele situații nerezolvate din trecut, așa cum este cazul Barajului și al Canalului din satul Bușmei, comuna Farcașa, care își caută rezolvarea încă din 2012, dar și a eventualelor măsuri necesare pentru a soluționa problemele recent apărute din cauza inundațiilor: alunecări de teren, necesitatea unor investiții noi (poduri, podețe, drumuri sătești). Trebuie reamintit că județul nostru a fost grav afectat la ultimele inundații, iar Guvernul României a adoptat până acum o suită de acte normative cu efect imediat pentru situația socio-economică de aici. Amintim hotărârile de guvern promovate și adoptate in ultimele ședințe de guvern: HG nr 563/2018, HG nr 515/2018 și HG nr 516/2018. Astfel importante sume din fondul de intervenție aflat la dispoziția guvernului au fost transferate județului nostru.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate