Monitorizarea audio-video a probei practice de obţinere a permisului auto, amânată la Neamț

0

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări (DRPCIV) a început supravegherea video și audio a examenelor practice de obţinere a permisului auto începând cu data de luni, 3 iulie 2017. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A. Aceste dispoziții sunt prevăzute de OUG nr. 41/2016 – stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative publicată în  

În total, 266 de astfel de echipamente vor fi distribuite în toată ţara, Bucureştiul fiind primul oraş unde examenul auto se înregistrează audio şi video.

Am decis să transmitem etapizat aceste echipamente în ţară, începând cu Bucureştiul. Fiecare poliţist examinator va avea o tabletă pe care o va monta în maşina candidatului. Cu ajutorul acesteia vom putea filma întregul parcurs al examenului şi se va înregistra şi conversaţia din maşină. Apoi, dacă respectivul candidat va considera că a fost nedreptăţit, se va putea adresa instanţei de judecată, iar această probă video va dovedi dacă are sau nu dreptate.”, a declarat comisarul-şef Mihai Enache, purtător de cuvânt al DRPCIV, potrivit mediafax.ro.

La Neamț, însă, mai durează până se va introduce această metodă de monitorizare a probei practice.  Sursele noastre din cadrul Poliției sunt foarte rezervate, spunând că acest lucru nu se va realiza prea curând la Neamț.

Citește și  De la 30 iunie 2017, examenul pentru obținerea permisului de șoferi va fi înregistrat audio si video

 

sursa: ZiarPiatraNeamţ.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate