Muniţie neexplodată din război, descoperită de un bărbat care efectua lucrări agricole, la Păstrăveni

0

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a descoperit un element de muniţie neexplodată din Al Doilea Război Mondial, în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren situat la ieşirea din Păstrăveni.

S-a întâmplat vineri, 11 mai, iar la ora 16:56 a anunţat Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o lovitură de aruncător cal. 60 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
  1. a)să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate