NEAMȚ: Cadastru gratuit în 2019. Vezi dacă localitatea ta intră în program!

9

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

ANCPI finanțează și în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localitățile eligibile în cadrul PNCCF. Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI) începând cu luna aprilie. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016. Până în prezent, 2.181 de primării și-au exprimat dorința de a accesa acești bani în 2019, pentru a înregistra în sistemul integrat de cadastru și carte funciară o suprafață estimată de 3.291.000 hectare și un număr estimat de 4.066.000 de imobile.

Astfel, începând cu data de 3 aprilie 2019, fiecare oficiu teritorial va comunica unităților administrativ-teritoriale care au solicitat finanțare în această etapă, suma de care vor beneficia și modelul contractelor de finanțare.

În județul Neamț, au fost înregistrate 61 de cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 7.063.500 lei.

Iată lista celor 61 de primării interesate să acceseze fonduri prin PNCCF:

  ALEXANDRU CEL BUN
  BAHNA
  BĂLŢĂTEŞTI
  BÂRGĂUANI
  BICAZ
  BICAZ-CHEI
  BICAZU ARDELEAN
  BOGHICEA
  BOTEŞTI
  BOZIENI
  BRUSTURI
  CÂNDEŞTI
  CEAHLĂU
  COSTIŞA
  CRĂCĂOANI
  DĂMUC
  DOCHIA
  DOLJEŞTI
  DRAGOMIREŞTI
  FARCAŞA
  FĂUREI
  GÂDINŢI
  GHERĂEŞTI
  GHINDĂOANI
  GIROV
  GRINŢIEŞ
  HANGU
  HORIA
  ICUŞEŞTI
  ION CREANGĂ
  MĂRGINENI
  MOLDOVENI
  NEGREŞTI
  ONICENI
  PĂSTRĂVENI
  PÂNCEŞTI
  PÂNGĂRAŢI
  PIATRA ŞOIMULUI
  PIPIRIG
  POIENARI
  RĂUCEŞTI
  RĂZBOIENI
  REDIU
  ROMÂNI
  ROZNOV
  RUGINOASA
  SAGNA
  SĂVINEŞTI
  STĂNIŢA
  ŞTEFAN CEL MARE
  TARCĂU
  TÂRGU NEAMŢ
  TAŞCA
  TAZLĂU
  TIMIŞEŞTI
  TRIFEŞTI
  TUPILAŢI
  URECHENI
  VALEA URSULUI
  VĂLENI
  ZĂNEŞTI

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI – urile trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent. Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

9 Comentarii
 1. Manescu Neculai Claudiu spune

  Da domnisoara Andrei ce acte trebuie sa putem beneficia sa facem și noi actele la casă

 2. Dumitru Cojocaru spune

  Buna asi vrea si eu sa fac a tele la o noua constructie care va incepe in luna iunie

 3. Stacescu Const spune

  Am intrebat,astazi,la Serviciul specializat din Primarie si am primit raspunsul :” E UN ARTICOL DE ZIAR ” si ca nu face nimeni aceasta operatiune (cadastrarea gratuita} deoarece la preturile actuale nu se prezinta nimeni pentru licitatie.

  1. Andreea Trăsnea spune

   La care primărie? Sigur una care nu e inclusă în program 🙂

   1. Stacescu Const spune

    La Primaria Tg Neamt Serv CADASTRU,Vreti sa va spun si cu cine am vorbit ?

 4. Ion spune

  La Farcasa,jud.Neamt se face cadastrarea gratuită anul ăsta?

 5. Dumitrita spune

  In hoapesti comuna Dragomirești se face cadastru gratuit?

 6. Stroiea spune

  la Pangarati se face cadastru gratuit

 7. Draghiceanu A spune

  La Războieni se face cadastru gratuit?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate