NEAMŢ: Hoţ fără frică de Dumnezeu. A furat maşina preotului!

1

Părintele Ilie Tărâță, un slujitor al Domnului la Biserica din Ingărești, cu domiciliul la Humulești- Târgu Neamț s-a trezit în zorii zilei fără maşină în curtea casei.

S-a întâmplat miercuri, 25 aprilie. Un hoț fără frica lui Dumnezeu nu a rezistat tentaţiei de a demara cu autovehiculul (Dacia Logan), mai ales că preotul uitase cheile la vedere.

„M-am trezit pe la 2:30 și mașina era în ogradă. La ora 6.00… nu mai era! A furat-o din curte, de sub geam! A împins-o până la porți, le-a deschis, le-a apropiat la loc și dus a fost”, ne-a povestit preotul Tărâță.

Acesta a anunțat imediat Poliția.

La scurt timp după, în jurul orei 10.00, ca printr-o minune dumnezeiască, autoturismul furat a fost găsit de polițiști, abandonat într-un pârâu, undeva pe raza comunei Petricani. Nu avea prea mari stricăciuni (discul de ambreaj defect). Hoţul a sustras însă linguriţa folosită de părinte la împărtăşanie. Era de argint… Şi 60 de lei.

„A smuls numerele de pe ea a și a mers fără, până la Hanul Ancuței, am înțeles. Mi-a umblat în geanta unde aveam epitrahilul, Cartea și Sfintele Taine de împărtășit bătrânii. Numai lingurița de împărtășit, că era de argint, n-o găsesc, și 60 de lei.  Aveam și cheile de la casă la cheile de contact, plus cele de la biserică(…)

Totuși, mașina a fost găsită în scurt timp și țin să mulțumesc Poliției orașului Târgu Neamț pentru profesionalism!”, transmite părintele Ilie Tărâță.

În acest caz, încă se fac audieri, dar polițiștii din Târgu Neamț au deja un suspect. Potrivit victimei și a unor surse neoficiale, tupeistul hoț ar fi un tânăr de 17 ani din satul Țolici, comuna Petricani, renumit pentru colecția de mașini pe care parcă le fură doar pentru distracție, apoi le abandonează. Un fel de hobby morbid. Ca și cum ar profita de ultimele luni pe care le are până devine major și le face în ciudă polițiștilor, fiindcă…” își permite”.

Cercetările continuă.

Revenim cu informații oficiale din partea reprezentanților IPJ Neamț, care vor confima sau nu cele relatate mai sus.

Tot în noaptea de marți spre miercuri, 24-25 aprilie, se pare că hoțul care a furat mașina părintelui Tărâță ar fi încercat să sustragă un alt autovehicul din curtea unui humuleștean care locuiește aproape de Casa Memorială „Ion Creangă”.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Andrei spune

    Vad ca se practica cenzura la acest ziar online, ieri erau doua comenturi azi nu mai sunt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate