Olimpici și premii la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”

0

Precum în anii anteriori, sub îndrumarea profesorilor, elevii seminariști au făcut din nou cinste și o imagine frumoasă Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, prin rezultatele meritorii obținute la olimpiadele naționale.

În perioada 19-21 aprilie, la Baia Mare s-a desfășurat Olimpiada de Religie pentru Seminariști. Elevii de la specializarea Teologie-Ortodoxă, dar și o elevă de la specializarea Teologie-Patrimoniu cultural s-au întors cu următoarele distincții: Andrei Lămășanu, din clasa a XI-a, Teologie Ortodoxă, îndrumat de prof. arhim. Mihail Daniliuc, a obținut Premiul I la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române; Marian Tartus, din clasa a X-a, Teologie Ortodoxă, îndrumată de pr. prof. Viorel Laiu, a obținut o Mențiune la disciplina Studiul Noului Testament; Casian Ursache, din clasa a XII-a, secția Teologie Ortodoxă, îndrumat de pr. prof. Vasile Păvăleanu, a obținut o Mențiune, la disciplina Dogmatică Ortodoxă; iar eleva Maria Bistriceanu, din clasa a IX-a, secția Patrimoniu cultural, a obținut o mențiune la disciplina Studiul Vechiului Testament, îndrumată de diac. prof. Ilarion Argatu.

În perioada 3-5 aprilie 2018, la Arad s-a desfășurat Olimpiada de Limbi Clasice: Limba latină și Limba greacă veche. De la această olimpiadă, elevii de la specializarea Teologie-Ortodoxă s-au întors cu următoarele distincții: la secțiunea „Limba greacă“, Seminarul de la Mănăstirea Neamț a fost reprezentat de Dimitrie Dalidis, din clasa a XI-a, care a obținut Premiul I; de Chihaia Modest, din clasa a X-a, care a obținut o Mențiune; și de Andrei Carp, din clasa a IX-a, care a obținut o Mențiune. Cu toții au fost îndrumați de diac. prof. Ilarion Argatu (click AICI pentru detalii).

În perioada 3-6 aprilie 2018, la Bistrița s-a desfășurat Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei. Elevul Pleșca Florin, clasa a XI-a, de la specializarea Teologie – Patrimoniu cultural, care a reprezentat Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ, pregătit de prof. Dan Ţârdea, prin calitatea lucrării realizate la secțiunea „Pictură de icoane“, în urma punctajului final, a obținut Premiul al II-lea.

O bucurie aparte a adus elevul Andrei Lămășanu, din clasa a XI-a, care pe lângă premiul I la Olimpiada de Religie a câștigat și Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Neogreacă, organizată la București, în perioada 29-31 martie 2018. Andrei Lămășanu a fost coordonat de prof. Smaranda Iamandi și s-a calificat la etapa internațională.

Felicitări elevilor olimpici de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ și mult succes în continuare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate