NEAMȚ, Ținut de Poveste la Târgul de Turism al României [FOTO]

0

Judeţul Neamț a fost promovat în aceste zile la București, în cadrul Târgului de Turism al României, ediția de toamnă.

Și de data aceasta, standul expozițional amenajat de Consiliul Județean (CJ) Neamț s-a dovedit a fi o adevărată atracție pentru participanți.

A confirmat acest lucru și Ionel Arsene- președintele CJ Neamț, ajuns la Târgul de Turism al României.

” (..) Evenimentele pregătite de CJ Neamț pentru această iarnă și frumusețile județului nostru au fost temele cu care ne-am prezentat în fața zecilor de mii de vizitatori ai Târgului.

Vă așteptăm pe toți, la noi la Neamț, să vă bucurați de locuri binecuvântate și evenimente pregătite cu drag pentru a vă oferi o iarnă de poveste!”, a transmis Ionel Arsene pe pagina sa de facebook.

În perioada 15- 18 noiembrie, vizitatorii în standul de promovare a județului au avut astfel ocazia de a cunoaște atmosfera și farmecul sărbătorilor de iarnă din satele tradiționale din Ținutul Neamțului. Astfel, pășind în standul special amenajat în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional Romexpo București, vizitatorii au pătruns într-o lume de poveste, mai precis în universul copilăriei veșnice și al bucuriei, recompus în jurul unor simboluri reprezentative, emblematice pentru județul Neamț- Casa Memorială „Ion Creangă” și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, precum și în jurul altor valori spirituale autentice, în spaţiul cărora pot fi cunoscute tradițiile poporului român.

La această ediție a Târgului de Turism, Consiliul Județean Neamț a lansat și aplicația mobilă Visit Neamţ, un adevărat ghid digital care dă posibilitatea turiştilor să își planifice un sejur de neuitat în județul Neamț, să descopere frumusețile locurilor, o lume a valorilor naturale, istorice, culturale și tradiționale.

Pe parcursul zilelor de desfășurare a expoziției, vizitatorii standului au fost întâmpinați cu surprize și au avut ocazia să cunoască obiceiurile de iarnă specifice zonei Neamțului, prezentate de Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate