NEAMȚ/ Un om necăjit a primit în dar… o casă, de la Primăria Grumăzești

0


Pe ‘nea Vasile A. din Grumăzești, iarna nu îl mai găsește anul acesta într-o casă dărăpănată în care gerul intra fără probleme, ci într-o locuință nou-nouță, construită de Primăria comunei.

Este povestea cu final fericit a unui nemțean necăjit, bolnav, fără o soție sau copii, care să aibă grijă de el.

Până nu demult, locuia într-o casă veche, care stătea să se dărâme, fără utilitățile necesare unui trai decent.

Cei de la Primăria Grumăzești, Neamț îl aveau în evidență și s-a făcut o anchetă socială. Un proiect de hotărâre inițiat de primarul Constantin Matasă, pentru acordarea unui ajutor de urgență lui nea Vasile, a fost aprobat de Consiliul Local. Din banii alocați de la bugetul local, s-a construit recent o căsuță în care acesta să poată locui. Nu e vilă cu piscină, dar are pat, sobă, lumină și… un acoperiș care nu se va prăbuși peste el, cum s-ar fi putut întâmpla în vechea sa locuință.

E mai mult decât și-ar fi dorit…

Promisiunea de a construi lui A. Vasile o casă pentru locuit a devenit realitate.  Vineri (8 octombrie-n.r) am înmânat cheile casei și i-am urat ani mulți, sănătoși în noua construcție. Mulțumim domnilor Airinei Nicușor și fiului acestuia, Titin Vamanu și ginerelui Bucataru, cât și lui Vasilică Croitoru care au contribuit la crearea confortului.”, transmite viceprimarul comunei Grumăzești, Constantin Matasă.

Se spune că vom fi judecați și pentru binele pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut. Oare nenea Vasile din Grumăzești ar mai fi avut acum parte de o casă nouă, dacă ar fi locuit într-o altă comună din Neamț, din țară?!

Nu știm sigur, putem doar să presupunem  că nu.

Fiindcă sunt nenumărați oameni la fel de necăjiți în toate satele românești, dar pe ei îi întâlnesc și îi ajută foare rar primarul acelei comune, vicele, consilierii locali. Nici nu mai pomenim de înalții guvernanți.

V-am adus în atenție acest caz, al lui ‘nea Vasile din Grumăzești, căruia autoritățile locale i-au construit un cămin, pentru că… binele trebuie făcut, povestit și trăit, cu speranța că va deveni un exemplu și pentru alți oameni, și pentru alte Primării, pentru alte Consilii Locale.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate