Neamțul FOTOgenic 2018. Amestec de ştiință, artă și pasiune (galerie foto)

0

Ţinutul Neamțului este un tărâm binecuvântat cu multe locuri de văzut, de povestit și de fotografiat.

Mai ales zilele acestea, când peste 30 de fotografi din țară și străinătate au răspuns prezent invitației lansate de Asociația FOTO CLUB NEAMȚ, la cea de a doua ediție a evenimentului „Neamțul FOTOgenic”.

În perioada 10 – 13 mai, prin ochii si obiectivele acestora am descoperit cum renaște natura și ce spectacol de culoare este Lacul Cuejdel, am căutat și găsit legendarul zimbru, aflat în libertate și am recreat atmosfera din vremurile trecute în falnica Cetate a Neamțului.

“Am încheiat un sfârșit de săptămână extins alături de oamenii minunați de la Foto Club Neamț și de toate persoanele faine care au participat la Neamțul Fotogenic (ed.2). Vă mulțumesc încă o dată pentru toată ospitalitatea și pentru efortul vostru organizatoric și abia aștept să ne putem întâlni din nou cu toții în cadre naturale cel puțin la fel de frumoase. Realmente pentru mine au fost momente de deschis ochii, fiind extrem de surprins de ce pot face o mână de oameni pasionați și cât de generoasă este aici natura. Bravo vouă pentru ceea ce aveți și ceea ce faceți pe acolo!”, a spus  Horia Bogdan, invitatul special al evenimentului.

Întâlnirea cu zimbrii în libertate provoacă emoții greu de redat în cuvinte. Îmi doresc ca eforturile făcute de cei de la Parcul Natural Vânători-Neamţ să fie răsplatite, astfel încât generațiile următoare să fie încântate de prezența acestor animale în sălbăticie, în munții României”, declară Ciprian Babor -unul din organizatori.

Au fost patru zile provocatoare, intense și pline de satisfacții la o întâlnire a unor fotografi remarcabili care au găsit în fotografie combinația perfectă între știință, artă și pasiune.

Vă așteptăm în Neamț unde veți trăi locuri și experiențe de neuitat, așa cum sunt toate cele pe care vă invit să le descoperiți în imaginile de mai jos:

Evenimentul s-a bucurat de susținerea NIKON România, care a pus la dispoziția participanților cele mai noi și mai performanete echipamente.

Partenerii și sponsorii care au susținut acest demersul au fost: Heidelbergcement România, Primăria Târgu Neamț, Izotec Group, TCE 3 Brazi, Asociația Ținutul Zimbrului, Parcul Național Vânători Neamț, Direcția Silvică Neamț, cluburile Offroad Piatra Neamț și Târgu Neamț, pensiunea Braniște, Avascut.ro, HubPhoto și Maiaoutdoor.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate