Nu prea ne interesează taxele locale

2

Joi, 16 noiembrie, la Primăria Târgu Neamț a avut loc dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul 2018.

Au participat și primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, nouă consilieri locali și nu mai mult de 10 cetăţeni ai orașului, plus câțiva functionari publici și reprezentanți ai presei locale.

În ciuda transparenței decizionale de care beneficiem prin lege, avem încă o confirmare că nu ne implicăm activ în viața orașului, că nu ne interesează ce decizii se iau (decât după ce se iau și dacă nu ne convine).

Nu tresărim nici măcar atunci când sunt în joc banii pe care îi vom scoate din buzunar fiecare dintre noi la anul, cu titlu de taxe și impozite locale…

La acest important proiect de hotărâre s-a primit o singură propunere scrisă. De asemenea, după prezentarea proiectului în dezbatere publică, au luat cuvântul doar doi cetățeni. Doleanțele lor nu au vizat însă impozitele și taxele, ci încadrarea locuințelor lor în zonele de impozitare sau alte subiecte… pe lângă subiect (zgomotul făcut de vecinii care efectuează lucrări de reparații, de exemplu).

Vă transmitem că proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 prevede menținerea lor la același nivel cu cele stabilite pentru anii 2016 și 2017.

După dezbaterea publică (pe care o puteți urmări mai jos), proiectul urmează să fie trecut prin comisiile de specialitate, apoi supus votului Consiliului Local al orașului Târgu Neamț.

Andreea T.

2 Comentarii
  1. Alex spune

    Andreea dupa cum prezinți stirile despre alesii nostri si realizarile lor inseamna ca in Tg. Neamt curge doar lapte si miere!! Joi ora 16 eram cu toții la munca. Programul la patron e de la 8 – 18. Cum sa fim prezenti?! Iar peste jumătate din tineretul orasului a ales sa plece in strainatate decat sa moara de foame in acest oras de … . Pune mana si scrie articole care sa reflecte cu adevarat viața din acest oras. Nu mai scrie articole care sa fie doar in favoarea alesilor locali, care fac si dreg multe. Ca viața tinerilor care termina liceul e praf, fara locuri de munca, sau daca gasesc un loc de munca e programul scris mai sus si cu minimul pe economie. Deci nota 0 pt articolele scrise de tine.

    1. Andreea Trăsnea spune

      Mulțumesc, rămân datoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate