NU se fac ore vineri, 25 ianuarie

0

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. cursurile vor fi suspendate vineri, 25 ianuarie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară.

Deoarece joi, 24 ianuarie, este zi liberă, elevii vor avea parte de o minivacanţă de 4 zile.

„În data de 25 ianuarie se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate MEN” 
se precizează în ordinul ministrului.

Ordinul a fost emis la recomandarea Ministerului Sănătăţii, având în vedere îmbolnăvirile cu gripă :

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia.  Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat.  Conform specialiștilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripă. Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale.  Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate