O mulțime de proiecte aprobate astăzi în ședința Consiliului Județean Neamț

1

Astăzi, Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a condus ședința ordinară. Au fost multe proiecte pe ordinea de zi, care au vizat buna desfășurare a activității acestei instituții și a celor aflate în subordine, dar și proiecte prin care se va continua derularea unor investiții, aflate în diverse faze de execuție.

Au fost aprobate mai multe proiecte cu ajutorul cărora persoanele aflate în situații dificile vor primi o șansă la tratamente, îngrijire și cazare. Pe lângă acestea, s-a aprobat și finanțarea Târgului „Produs în Neamț”, care se va desfășura în perioada 1-3 octombrie, sprijinind producătorii locali. Președintele CJ Neamț nu a uitat nici de Spitalul Județean de Urgență, pentru care s-a aprobat proiectul de „Modernizare a stației de epurare”.

Multe proiecte din domeniul asistenței sociale au fost aprobate și sunt bucuros că reușim să le oferim persoanelor aflate în situații delicate, condiții moderne de tratament, îngrijire și cazare. Locuința protejată de la Trifești, care funcționează în cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman va fi racordată la rețeaua publică de gaze naturale și astfel, se va moderniza sistemul de încălzire.

De asemenea, s-au aprobat documentațiile tehnico-economice pentru Locuințele protejate Neagra, Stejaru, Floarea, Ticoș și Centrul de zi Țașca. Prin înființarea acestor unități, se dorește asigurarea tranziției tinerilor cu dizabilități din sistemul de protecție socială către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități. Centrul de zi Tașca va avea cabinet de kinetoterapie, de masaj, de fizioterapie, consiliere psihologică și personal medical specializat.

În cadrul ședinței, s-a aprobat și finanțarea „Târgului Produs în Neamț“, care va avea loc în perioada 1-3 octombrie 2021, iar producătorii locali vor avea ocazia să își promoveze produsele. Astfel de evenimente ajută dezvoltarea durabilă și sustenabilă a județului Neamț, din punct de vedere economic, cultural și turistic.

S-a aprobat și cooperarea cu Asociația Nord pentru Integrare și Cooperare, pentru a promova județul Neamț pe plan internațional. În baza acestui parteneriat, se vor realiza parteneriate între ținutul nostru și țări din Orientul Mijlociu.

Un alt proiect important, care a fost aprobat, a fost cel care vizează tema de proiectare a obiectivului de interes județean „Modernizare stație de epurare“ la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.Sunt mulțumit că avem proiecte în derulare în toate domeniile și că reușim să rezolvăm problemele cu care se confruntă nemțenii și să creștem nivelul de trai în județul nostru.”, a transmis Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

1 Comentariu
  1. Igor spune

    O multime aprobate si niciunu finalizat 😃

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate