O persoană din Grumăzești, atac de panică din cauza cutremurului de azi-noapte

0

Un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.20, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 97 de kilometri. Cutremurul s-a resimțit și în județul Neamț, dar nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.atac-de-panica-cutremur-neamt

Doi nemțeni au sunat la numărul unic de urgență 112, din cauza cutremurului. Unul dintre apeluri a venit din comuna Grumăzești. Speriată de teamă că acesta ar fi putut fi „marele” cutremur, o persoană a trăit la intensitate atât de mare seismul încât a făcut atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Atacul de panică propriu- zis este asemenea unui cutremur de mare intensitate. Poate fi declanșat de mai multe situații dificile, apare din senin și zdruncină profund oamenii prin amploarea senzațiilor și trăirilor resimțite.

Cutremurul a fost urmat de un altul de 2,9 grade la ora 5:01.  Seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, R. Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

Ultimul cutremur major s-a produs în România pe 24 septembrie și a avut intensitatea de 5,3 grade pe Richter, fiind, de asemenea, resimţit în unele localități din județul Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate