O radiografie a C.L. Târgu Neamț: „Aș propune să se organizeze câteva formări și pentru ei”

1

În timp ce marii și importanții lideri ai tinerilor din mediul politic se afundă într-o liniște din ce în ce mai adâncă, ocolind cu drag problemele reale ale societății, cel care s-a retras cu puțin timp din funcțiile politice- Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, realizează o radiografie (ce pare obiectivă și reală) a Consiliului Local Târgu Neamț. O analiză venită la redacție după ce i-am cerut un punct de vedere pe fondul micuțelor probleme cauzate tinerilor de către aleșii locali (ultima fiind respingerea unui proiect european pentru calificarea a cinci tineri din oraș ca manageri de evenimente, pe bani europeni).

Iată se spune acesta:

„De o vreme am început să ofer atenție mai multă activității, sau inactivității Consiliului Local al Orașului Tg. Neamț, cu dorința de a observa cu ce se mai ocupă aleșii noștri.

Nu demult am participat la o ședință a acestora și am catalogat-o ca fiind o piesă teatrală de ultimă speță. Puteai întâlni orice, dar mai puțin o implicare în beneficiul cetățeanului! Dar acest aspect poate îl vor pedepsi cetățenii la alegeri.

În privința proiectului care presupune calificarea a cinci tineri din Târgu Neamț ca manageri de evenimente pe bani europeni, îmi place să cred că în calitate de participant la proiecte Erasmus și organizator al unei formări pe scriere de proiecte Erasmus + dedicată tinerilor din Tg. Neamț, îmi pot expune punctul de vedere. Îl consider ca fiind un proiect benefic tinerilor, așa cum au mai fost și alte proiecte destinate acestora, dar care nu prea au avut prioritate în fața altor privilegii.

radiografie clAvând în vedere modul de desfășurare al ședințelor acestui consiliu, profesionalismul, modul de argumentare ( de unde argumente?! Când suntem încolțiti supunem la vot și închidem gura celui care „latră”), atitudinea și activitatea consilierilor noștri, aș propune să se organizeze câteva formări și pentru ei… poate așa o să avem și noi, pe lângă acest primar care se zbate să dezvolte Orașul Tg. Neamț și o ECHIPĂ de consilieri care să lase luptele ineficiente și să lucreze practic în folosul cetățeanului.

Expunerile, cuvintele de aur pe care le tot poartă din gură în gură și alte aspecte ce dau bine la public sunt irelevante în fața unei proaste activități. Citiți câteva procese verbale de la ședințele acestora și vă garantez un amuzament perfid… păcat că este de plâns. După acest mandat, rog președinții partidelor să nu mai arunce pe liste tot felul de indivizi care habar nu au să se semneze, să înțeleagă faptul că lumea nu se termină la Târgoviște, că tinerii s-au săturat de măgăriile acestora și faptul că ar fi mult mai eficient să ai candidați de valoare cu care urbea să se poată mândri.

Sacii de bani pe care îi împart unii prin campanii pe ulițe ar putea fi folosiți pentru alte aspecte mult mai importante. Așadar, degeaba se chinuie primarul acestui oraș să facă ceva serios, dacă grupul de consilieri se luptă pe culori, iar prin clădirea frumos așezată se plimbă numeroși angajați interesați mai mult de bârfe și culoarea chiloților și a noilor produse Avon decât de faptul că oamenii stau și așteaptă pe la uși…

Avem un primar care se implică în folosul cetățenilor, avem un oraș frumos, avem cetățeni responsabili… dar avem nevoie și de consilieri profesioniști din diverse domenii de activitate  (medicină, învățământ, juridic, economie, cultură, s.a.) și de oameni competenți în cadrul primăriei, dar și în celelalte instituții publice de pe lângă aceasta.

Până una -alta, poate actualii consilieri își iau în serios responsabilitățile și se pun pe treabă!”, ne scrie din strănătate Octavian.

 

 

Apreciat de unii, bârfit de alții, Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș a ieșit din lumea politică nemțeană (ca președinte executiv TSD Neamț și președinte PES Activists Neamț) acum câteva luni, la numai 22 de ani (vârstă la care alții se chinuie să intre) și a acumulat pe parcursul anilor o vastă experiență în lucrul cu tinerii (Organizația Inițiativa Tinerilor Neamț -ong fondat chiar de tânărul târgnemțean- și nu numai).

Bine-ar fi ca măcar o parte din consilierii locali să ia în calcul sfaturile de mai sus. Dar cine suntem noi  și cine se cred ei?!…

Andreea Trăsnea

 

1 Comentariu
  1. cr spune

    Probabil ca dl. Tarantus vrea sa candideze la vara pentru Consiliul Local si a inceput sa maraie ,independent de PSD.Cate liste si cati candidati independenti vor candida la vara pentru PSD??Cati alde TARANTUS VOR CANDIDA CICA INDEPENDENTI?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate