Orașul Târgu-Neamț a intrat în scenariul roșu

2

Orașul Târgu-Neamț a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor COVID a ajuns la 3,19 la mia de locuitori.

Este una dintre cele 24 de localități nemțene aflate în această situație astăzi, 18 ianuarie, după cum reiese din situația actualizată a numărului de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus în județul Neamț.

incidenta-L-18.01.2022

Urmează, așadar, să fie aplicate noi măsuri.

Printr-o hotărâre luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Anexa nr. 5 la HCJSU nr. 2 din 17.01.2022 prevede următoarele:

Măsurile aplicabile unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.
  2. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.

Participarea la activităţile sus menţionate este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

2 Comentarii
  1. Bărbulet Costina spune

    Dacă toți ar respecta reguli nu am fi în scenariul roșu.

  2. Andrei spune

    La Brusturi nu se respecta nici macar izolarea, se intalnesc la chefuri seara de seara bolnavi de COVID,pe nimeni nu intereseaza

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate