Parcari de resedinta in loc de garaje si magazii

7

                 „Indemanarile” construite de cetateni pe teritoriul public al orasului Targu Neamt vor deveni istorie. Conducerea primariei a luat decizia de a transforma spatiile publice ocupate in prezent de tot felul de acareturi construite de-a lungul anilor cu parcari de resedinta si spatii de joaca pentru copii. Intentia, desi mult asteptata si apreciata de unii, i-a revoltat pe posesorii de garaje si magazii. Oamenii vizati au fost deja instiintati de catre Primarie, insa lucrurile par sa se complice. Argumentele alesilor locali in lupta contra inesteticului din oras, sunt destul de puternice: „In unele zone sunt sobolani, niste focare de infectie chiar as putea spune. In plus, din cauza acestor constructii este limitat si accesul pompierilor in zona”, a declarat city managerul Vasile Apopei.

 Viorela Gherasim

7 Comentarii
 1. meme spune

  Doamne Ajuta sa se realizeze. Langa bloc am 6 garaje dintre care doar 2 sunt folosite ptr masina.
  Am sperante ca vom avea parcari si locuri de joaca

 2. Loredana spune

  Doamne ajuta!

 3. Iulian spune

  Daca o sa vad acest proiect realizat,incepeti, si repet incepeti sa aveti respectul si increderea si din partea mea.

 4. grig spune

  La M’1 din 20 de garaje doar doua trei au masini in ele, restul au barabule stricate si sobolani cat toba de esapament, adevarat focar de infectii,copiii nu au unde se juca, spatii verzi inexistente sau o parcare pt masini , trebuie sa-ti lasi masina inafara orasului, pt. ca primaria a facut parcari pt. taxiuri si masini de vanzare..

  1. hugos spune

   Ai foarte mare dreptate cu garajele si magaziile ilegale!Si eu sunt de parere ca acestea trebuiau stricate de mult timp!Dar legat de parcarile pt taxi tin sa te anunt ca pt acele locuri de parcare fiecare taximetrist plateste taxa 62 euro/an,daca nu stiai,taxa pe care tu nu o platesti!Te intreb acum ,daca ai fi de acord sa platesti si tu 62 euro/an ca sa ai locul tau personal de parcare?Nu cred ca ai fi de acord sa platesti atat ca abonament pt un loc de parcare! Legat de masinile care sunt de vanzare prin parcari iti dau dreptate si aici,dar asta e datoria politiei locale sa faca ordine si sa amendeze!

 5. brustureanu spune

  nu intru in polemica cu nimeni , dar primaria incaseaza niste gologani pe aceste garaje, nu sunt sume de neglijat , pe unii poate ii deranjeaza asa ceva , dar daca le demoleaza bugetul local pierde aceste sume si pentru a nu slabi bugetul va mari impozitul anual al fiecarui locuitor de buna seama ! asa e la noi romanii s-a moara si capra vecinului !!! n.b. nu am garaj domnii mei !

  1. nicu spune

   Corect. Dar trebuie stabilite niste limite referitoare la suprafata ocupata, estetica sa fie una clara si bine definita, pretul pe mp la concesiune sa fie la vedere nu „negociat” dupa alte reguli nescrise, sa existe licitatii la vedere cu participarea tuturor locatarilor arondati pe zonele unde sa se permita astfel de garaje sau spatii pentru depozitat. Adica toate acestea sa fi facute cu cap si cu respectarea unor masuri ce trebuiesc foarte bine conturate de primarie. Altfel se va creea un haos si nu facem decat sa adancim si mai mult problema acestor acareturi.
   In legatura cu concesiile facute , ce sa zic , decat ca trebuie judecate in parte fiecare caz pentru a se ajunge la o solutie multumitoare pentru toata lumea.
   Iar faptul negativ in toata treaba asta il are vechile garzi din primarie ce au eliberat pe banda rulanta autorizatii de concesionare fara a li se impune anumite reguli urbanistice, lasand libertate oamenilor de a.si etala fiecare talentul estetic in ale constructiilor. Iar toata aceasta desfatare a putut duce la piestritareala pe care o observam pe dupa blocuri prin diversitatea formelor pe care le.au capatat aceste acareturi.
   Si ar mai fi si alte aspecte negative legate de vechile concesionari de terenuri cu scopuri electorale, dar asta ar fi alta poveste si cred ca acest aspect e cunoscut de multa lume.
   Asa se intampla cand ajungi stapan pe avutiile altora sau ale statului. Nu prea te mai intereseaza de soarta acestora atata timp cat nu sunt ale tale. Logica de roman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate