Parintele Iustin slujeste in ceruri

0

iustin-parvuParintele Justin Parvu s-a nascut in satul Petru Voda la 10 Februarie 1919, s-a inchinoviat la Manastirea Durau in anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de rasarit in al doilea razboi mondial, apoi a fost intemnitat politic intre anii 1948-1964, iar intre anii 1966-1975 a fost reprimit in monahism ca vietuitor al Manastirii Secu (jud. Neamt), iar intre 1975-1991 ca vietuitor al Manastirii Bistrita (jud. Neamt).
In toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Manastirii Petru Voda (de calugari), iar din anul 1999 a inceput construirea Manastirii Paltin (de maici).
De la sfirsitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care il purta in taina de cativa ani de zile a dezvoltat in metastaza, care a adus cu sine complicatiile medicale in urma carora, dupa o suferinta muceniceasca pe deplin asumata si constienta, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai buna.
Asa cum chilia Parintelui Iustin a fost loc de pelerinaj, unde credinciosii veneau aproape neincetat pentru a-i cere sfatul si binecuvantarea, acum biserica unde a fost asezat trupul sau aduna rugatori din toata tara, printre acestia , numerosi preoti care l-au cunoscut si peste ani au venit la dansul pentru  a-i asculta vorbele pline de duh si intelepciune.
Inmormantarea va avea loc joi, 20 iunie 2013
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate