Parteneriat între instituţiile publice şi societatea civilă pentru organizarea unor evenimente dedicate tinerilor

0

Domnul prefect George LAZĂR a participat marti, 5 martie a.c., începând cu ora 11.00 la cea de a doua întâlnire din anul 2013, a ONG-urilor din judeţul Neamţ, întâlnire organizată de Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ.
În cadrul acestei întâlniri, principala temă de discuţie a fost proiectul Săptamâna Europeană a Tineretului. Evenimentul a fost propus de Comisia Europeană şi a ajuns la cea de-a şasea ediţie. În România, acesta este coordonat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, iar judeţul Neamţ participă pentru prima dată. Activităţile, din cadrul acestui proiect, se desfăşoară în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2013.
La nivelul judeţului Neamţ, în acest eveniment vor fi implicate instituţii publice şi opt ONG-uri, în cadrul unui parteneriat real, care are ca beneficiari tinerii din judeţ. Organizaţiile neguvernamentale care vor realiza activităţi dedicate acestui eveniment sunt: CREED Piatra Neamţ, Sens Civic Piatra Neamţ, People to People Roman, Pro Democraţia Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ, Future Piatra Neamţ, Catharsis Târgu Neamţ, Asociaţia Conseco din comuna Bicazul Ardelean, Asociaţia Ioannis, Biblioteca judeţeană G.T. Kirileanu Neamţ şi Camera de Comerţ şi Industrii Piatra Neamţ.

ong prefectura
Între activităţile desfăşurate în tot judeţul şi care vor marca acest eveniment, enumerăm: concursuri şi activităţi cultural – educative în şcoli, activităţi sportive, cursuri de antreprenoriat pentru tineri, expoziţie de fotografii, activităţi de ecologizare şi spectacole de teatru stradal.
În cadrul manifestării, Instituţia Prefectului se va implica în organizarea unui Târg al instituţiilor, care va reuni reprezentanţi ai instituţiilor publice ce îşi vor prezenta specificul activităţii, tinerilor interesaţi în alegerea unei cariere.
„Am dorit să fiu prezent la această întâlnire, pentru a ne cunoaşte şi a crea o legătură de apropiere între mine şi dumneavoastră, între Instituţia Prefectului şi organizaţiile pe care le reprezentaţi. Apreciez iniţiativa dumneavoastră de a vă implica activ în viaţa societăţii, pentru că ONG–urile trebuie să reprezinte unul din pilonii de dezvoltare ai acesteia.
Doresc să vă asigur de întregul meu sprijin şi colaborare în derularea proiectului Săptămâna europeană a tinerilor , dar şi în proiectele ce vor urma. Consider că orice proiect care vine în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare personală şi profesională a tinerilor, trebuie promovat şi susţinut de instituţiile statului. Tinerii sunt actori importanţi în viaţa societăţii pentru că reprezintă viitorul şi avem nevoie de oameni implicaţi şi reponsabili din punct de vedere civic.” a declarat domnul prefect George LAZĂR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate